MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 грудня 2023

86 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 грудня.

Колишній співробітник СБУ назвав тих, хто може стати наступним після Киви 

Колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак прокоментував ліквідацію нардепа-зрадника Іллі Киви в Підмосков'ї. Він зазначив, що для українських спецслужб є й інші цілі.

Він назвав ряд імен посібників Кремля та зрадників України, яких можуть ліквідувати в подальшому, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Це виключно моє припущення... Сівкович (віце-прем'єр, відповідальний за силовий блок в уряді Миколи Азарова, колишній заступник секретаря РНБО – УНІАН) може бути, колишній глава МВС Захарченко може бути, колишній глава СБУ Якименко теж може бути і там тра-та-та понеслося, тобто в залежності від їх участі. Ось, наприклад, Сівкович, він брав активну участь у повномасштабному вторгненні... Він координував діяльність колишнього начальника кримського управління СБУ", - розповів екс-співробітник СБУ в ефірі телемарафону.

У Верховній Раді антирекорд: ще трьох нардепів позбавили мандатів 

Парламент позбавив депутатських повноважень ще трьох нардепів. Таким чином у Верховній раді залишилось 401 нардеп, це новий антирекорд.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка в Telegram, інформує UAINFO.org.

Верховна рада позбавила депутатських повноважень мажоритарників Максима Єфімова (фракція "Відновлення") та Дмитра Шпенова (позафракційний). Також позбавили мандата нардепа Віталія Данілова з фракції "Батьківщини". Він прийшов у парламент під номером 16 у списку партії.

Зараз у Раді 401 нардеп, це новий антирекорд. Але Данілова має замінити інший депутат за списком "Батьківщини".

У Києві з 9 грудня перекриють частину синьої гілки метро: у чому причина

У КМДА повідомили, що з 9 грудня рух поїздів на синій гілці метрополітену між станціями метро Деміївська та Теремки буде перекрито на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження триватимуть близько 6 місяців.

Про це йдеться у повідомленні КМДА, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що поїзди курсуватимуть між станціями Героїв Дніпра та Либідська.

Обмеження на ділянці Теремки — Деміївська вводяться через необхідність термінового проведення ремонту перегінного тунелю між станціями.

Рух на цих станціях буде повністю зупинений до завершення відновлювальних робіт, які, за попередніми розрахунками, триватимуть близько 6 місяців і проводитимуться на поверхні землі.

У КМДА зазначили, що попри це, станції метро Деміївська, Голосіївська, Васильківська, Виставковий центр, Іподром та Теремки продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

Для перевезення пасажирів міська влада ввела «дублюючі маршрути» наземного транспорту від Теремків до Либідської.

У Київському метрополітені наголосили, що зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро — вимушений крок для уникнення позаштатної ситуації під час інтенсивного руху транспорту.

Шойгу стає небезпечнішим для Путіна, ніж Пригожин: оглядач назвав причину 

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу бачить себе на "троні" замість російського диктатора Володимира Путіна, і цей топ-чиновник стає для лідера країни-агресора ще більш небезпечним, ніж свого часу був ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин.

У очільника Міноборони Росії були досить серйозні політичні амбіції, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі телеканалу FreeДом, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"У Шойгу є амбіції - він себе бачить на російському троні замість Путіна, і ці амбіції проявлялися до повномасштабного вторгнення в Україну, коли... Шойгу мало не в ультимативному характері для себе вибив місце №1 в партії "Єдина Росія"...", - заявив експерт. 

Аналітик зазначив, що різні силові структури, що входять до складу російського Міноборони, створювали навколополітичні сили і під час виборів на різних рівнях і намагалися "вибиватися". "...Шойгу на сьогоднішній день стає все більш небезпечним для Путіна, навіть більш небезпечним, ніж був Пригожин, який балансував і створював...", - вважає він.

Закрили очі на геноцид в Україні. Росію та Білорусь пустили на Олімпіаду-2024 у Парижі 

Російські та білоруські спортсмени, які пройдуть кваліфікацію у своїх видах спорту, будуть допущені до участі в Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.

Згідно із заявою Міжнародного олімпійського комітету (МОК), спортсмени з Росії та Білорусі зможуть узяти участь у змаганнях як індивідуальні атлети в нейтральному статусі, передає NV, інформує UAINFO.org.

МОК висуває кілька вимог до представників країн, які влаштували геноцид в Україні. Однак ці вимоги дуже умовні, адже як показує практика, до міжнародних змагань без проблем допускаються спортсмени, які підтримують війну в Україні, які перебувають на контрактах у російській армії та які підтримують політику Путіна.

В Лаврі голий, п'яний монах викинувся з вікна. ФОТО )

У середу, 6 грудня, з другого поверху корпусу №99 Києво-Печерської Лаври вистрибнув монах Володимир (Рибаков Р.). Причому ченець був роздягнутий. 

Про це з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах повідомила журналістка Ірина Федорів, інформує UAINFO.org.

Бригада швидкої доставила Рибакова Р.В. з травмами до міської клінічної лікарні №17.

Слідчо-оперативна група, яка працювала на місці події, попередньо кваліфікувала подію як "замах на самогубство".

Окрім того, як стало відомо, зазначений насельник Києво-Печерської Лаври страждає періодичними нервово-психічними розладами, пов’язаними з надмірним вживанням алкоголю. 

"Напередодні Рибаков Р.В. протягом нічного часу вживав алкогольні напої, після чого зранку в оголеному вигляді вистрибнув з вікна корпусу №99 та намагався потрапити до інших насельників Лаври", - додає джерело.

Бригада ШМД викликалась не через травми, а через стан і вигляд вказаного монаха, зазначає журналістка. Керівництво ж монастиря приховує реальні обставини та надало вказівки постраждалому не розголошувати їх перед медичними працівниками та співробітниками поліції. 

Гіперреалістичний пам’ятник Олександру Мацієвському в Києві спровокував дискусію: чи доречно так вшановувати загиблих

6 грудня, у День збройних сил України, у Києві відкрили експозицію, присвячену Герою України Олександру Мацієвському – зокрема його скульптуру, що є фотографічною копією військового. Наприкінці 2022 року росіяни розстріляли Мацієвського під Соледаром після слів "Слава Україні".

Скульптуру встановили на території Національного історико-архітектурного музею Київська фортеця. Саме там розташований і київський Головний військовий клінічний госпіталь Міноборони України, де проходять лікування сотні поранених на фронті військовослужбовців. Повідомляється, що пам’ятник створено коштом меценатів та благодійних фондів. Раніше у листопаді більш традиційний пам’ятник Мацієвському встановили в Ніжині, де похований військовий і де живе його мати. Скульптура в Ніжині увінчує Меморіальний комплекс воїнам, загиблим у війні з російськими окупантами, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Гіперреалістична копія Олександра Мацієвського, встановлена в Києві, дублює його статуру, погляд і зовнішність у момент розстрілу — аж до останньої в житті цигарки. При цьому скульптура розміщена в скляному боксі - вочевидь, для захисту від впливу погодніх умов. Одягли її в особистий одяг бійця, а в процесі створення роботи скульптор Олег Цьось консультувався з матір'ю військового Параскою Мацієвською-Демчук.

Вона була присутня і на відкритті пам’ятника. На відеокадрах з події - біль та емоції жінки перед фотографічно точною фігурою сина. «Якби ви знали, як я хочу його обійняти, як мені хочеться його розцілувати, забрати додому, сказати: «Синок, ідемо додому, я за тобою дуже скучила. Мені сумно без тебе», — поділилася на церемонії Параска Мацієвська-Демчук, згадуючи про історію, характер та подвиг сина.

Мінкульт звернувся до українців через "Слово пацана" і попросив блогерів не підігрувати ворогу: це ІПСО, яка вбиває людей 

Міністерство культури та інформаційної політики України відреагувало на поширення російського пропагандистського серіалу "Слово пацана" в українському медіапросторі, інформує UAINFO.org.

"652-й день повномасштабної війни (заява була написана ввечері 7 грудня, - ред) українці боронять суверенітет і територіальну цілісність України у війні з країною-агресором. Захист покладено не тільки на Збройні Сили України: опір чинить кожен, хто між українським та російським контентом свідомо обирає перший. 

В українському інтернет-просторі, зокрема серед підлітків, поширюється серіал російського виробництва, який прямо поширює насилля, кримінал та естетику, притаманну  країні-агресорці. Він містить ворожу пропаганду, побутування якої в Україні в умовах війни є неприпустимим. 

Підкреслюємо, російський контент не транслюється на офіційних українських платформах, відтак знайти його можна на піратських і російських ресурсах, що є незаконними діями. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вже внесла 22 російські медіасервіси до Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора як ті, що не можуть транслюватися в Україні.

Наголошуємо, що для інформаційної безпеки нашої держави важливо припинити розповсюдження російського контенту через піратські та офіційні платформи ворога, аби запобігти впливу російських інформаційно-психологічних операцій на українців, а особливо — підлітків. 

Водночас блогери, які продовжують промоцію ворожого контенту, свідомо чи несвідомо, —  підігрують окупантам. Адже споживаючи та розповсюджуючи продукт, вироблений державою-агресором, вони опосередковано долучаються до фінансування армії росії. Тож через просування культури ворога гинуть наші люди —  і військові, і цивільні.  

Патрульні випадково виявили кошеня, яке проїхало під капотом автівки понад 200 кілометрів. ВІДЕО

У Хмельницьку патрульна поліція виявила під капотом авто кошеня. Вони зупини водія випадково.

Відео порятунку тварини опублікували на Facebook сторінці, інформує UAINFO.org.

Уночі з 6 на 7 грудня патрульні зупинили водія, аби залучити його як свідка. Тоді почули м’явкання під капотом. Коли зазирнули всередину, побичили там кота.

Чоловік повідомив, що їхав із Закарпаття, а зупинявся лише у місті Стрий, тому ймовірно, що тварина подорожувала близько 200 кілометрів. 

Після того, як тварину дістали, водій вирішив залишити кота в себе та дати йому нову домівку.

Патрульні закликають власників автомобілів перед тим, як починати поїздку, стукати по капоту та перевіряти, чи ніхто не заліз туди погрітися. Також варто звертати увагу на те, чи немає тварини під самим авто, під арками коліс та у вихлопній трубі, адже саме туди зазвичай тварини ховаються.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини