MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 лютого 2024

59 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 лютого.

Сенат США підтримав пакет з допомогою Україні на 60 млрд доларів 

Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав пакет, який передбачає нове фінансування допомоги Україні на понад 60 млрд доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Сенату.

Зазначимо, що наразі голосування сенаторів триває. Але вже є понад 60 голосів, з 50-ти необхідних.

Водночас варто звернути увагу, що ще не фінальне рішення США. Оскільки далі законопроєкт має пройти Палату представників, спікер якої - Майк Джонсон вже розкритикував документ.

Маск оскандалився заявою про допомогу Україні і про Путіна

Перед голосування за допомогу Україні в Сенаті США мільярдер Ілон Маск закликав американців вплинути на сенаторів, аби ті провалили відповідний законопроєкт.

Про це Маск сказав у розмові з сенаторами-республіканцями, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Мільярдер закликав тиснути на сенаторів, аби ті не голосували за законопроєкт, який передбачає зокрема допомогу для України.

"Ці витрати не допомагають Україні. Продовження війни не допоможе Україні. Путін у жодному разі не допустить, щоб РФ програла війну", – висловився Маск.

Окрім того, на його думку, на президента Росії Володимира Путіна чинять тиск, щоб той довів війну до кінця, оскільки "якщо він відступить, його вб'ють".

Росія оголосила про вихід з Парламентської асамблеї ОБСЄ 

Держдума РФ та Рада Федерації планують ухвалити рішення про припинення членства Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ до 21 лютого.

Про це заявив глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Insider, інформує UAINFO.org.

Він назвав Парламентську асамблею ОБСЄ "абсолютно несамостійною політизованою організацією, що танцює під дудку Вашингтона".

"Найгірше в цій ситуації, що ми ще гроші платимо, причому одні з найбільших платників, тому треба виходити, припиняти перераховувати кошти", - заявив Володін.

Чи можуть росіяни завдати масованого удару 24 лютого: що каже Гуменюк 

Російські окупанти можуть завдати масштабного масованого удару по Україні, при цьому не обовʼязково 24 лютого.

Про це заявила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону, інформує UAINFO.org.

"Виключати цього не можна (масованого обстрілу на 24 лютого, ред.). Аналітика також свідчить про те, що не обов'язково це буде прив'язано вже до конкретної дати. Ми спостерігали за час повномасштабного вторгнення, що розуміючи нашу аналітику, ворог теж робить свою, і намагається створити ефект певної несподіванки", - заявила вона.

Вона додала, що загарбники продовжують тримати в напрузі Сили оборони. 

"Треба розуміти, що нас продовжують тримати в напрузі через те, що у ворога достатньо зброї, у тому числі далекобійної, але вона потребує певного часу на підготовку масованих атак, і не тільки масована атака зрештою може завдати суттєвої шкоди", - заявила Гуменюк.

"Маємо величезні зрушення": Шмигаль розповів про виробництво боєприпасів в Україні

Україна має величезні зрушення у виробництві боєприпасів. Так, у 2023 році було збільшено випуск мінометних снарядів у 42 рази, артилерійських – у 2,5 рази.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля під час засідання Кабінету міністрів, інформує UAINFO.org.

"Величезні зрушення маємо у виробництві боєприпасів. Минулого року збільшили випуск мінометних снарядів у 42 рази, артилерійських снарядів - у 2,5 рази", - сказав Шмигаль.

У 2024 році, за словами прем'єра, очікується новий пік зростання виробництва. Цьому сприятиме дерегуляція, яку вже провели.

"Встановили чіткі алгоритми розробки та прийому в експлуатацію продукції. Це залучить до виконання оборонних замовлень ще більше українських виробників. Для узгодження роботи міністерств і відомств, оборонних підприємств та експертного середовища минулого тижня створили Промислово-оборонний комітет України", - розповів глава уряду.

Він також додав що вже відбулося його перше засідання, на якому було ухвалено низку важливих рішень для синхронізації діяльності уряду та оборонних підприємств, а також для її кращої результативності.

"Україна розвиває власні потужності ОПК, але й далі потребує підтримки партнерів. Перебуваємо з ними в постійній комунікації. Очікуємо на виконання обіцянки з боку ЄС поставити понад один мільйон снарядів. Бачимо, що оборонний комплекс Євросоюзу набирає обертів", - зазначив Шмигаль.

"Бойовий командир". Коли Буданов виходить на операції з розвідниками – це стрес, бо завжди великі ризики – очільник спецпідрозділу

Коли голова ГУР Кирило Буданов виходить з розвідниками на операції - це стрес, бо завжди великі ризики, заявив очільник спецпідрозділу ГУР Тимур.

«Для нас — це максимальний стрес. Ми дуже стараємося обходити фізичну присутність Кирила Олексійовича, щоб він не приїжджав у квадрат, де ми знаходимося. Тому що це дуже високий ризик», — сказав Тимур в інтерв'ю Українській правді, передає NV, інформує UAINFO.org.

Однак, за його словами, Буданов «командир бойовий», і йому хочеться бути поруч на операціях.

«Тому було декілька операцій, де Кирило Олексійович ішов поруч із нами», — зазначив він. 

Відповідаючи на питання, про які саме операції йдеться, Тимур заявив:

«Не знаю, як правильно сказати: якщо відповім, що це було не на воді, то це неправда. Якщо скажу, що було тільки на землі, також буде неправда. Це було і на землі, і на воді», — сказав він.

За його словами, прямо відповідати він не може з міркувань безпеки.

"Це мінімум": новий командир "Вовків Да Вінчі" поділився, скільки людей треба мобілізувати для ефективної боротьби 

У 2024 році до лав Збройних сил України потрібно мобілізувати щонайменше 250 тисяч осіб. Така кількість нових захисників необхідна для того, щоб ефективно боротися із російською окупаційною армією.

Про це в інтерв’ю ТСН заявив 29-річний командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов на позивний "Філя". На його думку, без цього країна просто не зможе воювати з агресором, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

"У цьому році нам не потрібно активних наступальних дій: маємо вибудовувати оборону, нарощувати озброєння, готувати особовий склад, мобілізувати людей. 250 тисяч – це мінімум, який нам потрібен", – відповів військовий на питання "Як перемогти?". 

За його словами, українці мають розуміти, що у Силах оборони ще є підготовлені бійці – це люди з досвідом, які воюють фактично з перших днів повномасштабного російського вторгнення або й із часів війни на Донбасі. Попри те, що вони втомилися і їм важко.

"Поки є ці люди, які мають просто шалений досвід – Авдіївка, Бахмут, Куп’янськ, Херсон, Запорізький напрямок, – до них можна зараз потрапити в підрозділ і вони можуть передати ці знання", – пояснив Філімонов.

Вік для служби в російській армії підвищать до 65-70 років, – британська розвідка 

Росія пропонує законопроект про підвищення віку військовослужбовців за контрактом, у тому числі призваних до червня 2023 року, до 65 років та до 70 років для офіцерів. Фактично служитимуть до смерті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.інформує UAINFO.org.

Як наголошується у зведенні, це суттєво підвищить нинішню вікову межу (51 рік) для неофіцерів і, ймовірно, продовжить термін контракту.

За даними сайту World Data, довоєнна тривалість життя російських чоловіків у 2021 році становила 64,2 роки. Таким чином, цей захід дає цим військовослужбовцям фактично довічний контракт.

"Хоча цей захід, ймовірно, зменшить необхідність додаткової мобілізації, збільшення числа військовослужбовців старше 51 року навряд чи підвищить бойову ефективність Росії, особливо в активних атаках", - зазначають у Міноборони Британії.

"Прилетів дрон....і їх телефон перестав відповідати". Дитяча лікарка з Харкова поділилася щемливими спогадами про загиблу сім'ю з трьома синами 

Дитяча лікарка з Харкова Анастасія Амаш поділилася щемливими спогадами про загиблу сім'ю з трьома синами.

Унаслідок атаки російських безпілотників на Харків у ніч на 10 лютого загинула 35-річна Ольга Путятіна, її 38-річний чоловік Григорій і троє їхніх синів – 7-річний Олексій, 4-річний Михайло і Павло, якому було лише 10 місяців, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Амаш повідомила на своїй сторінці у Facebook, що була знайома з їхньою родиною.

"Оля – мама моїх пацієнтів (Льоші, Міши і Паші). Ми познайомились в далекому 2017 р. Вони прийшли до мене на педіатричні огляди Льоші, а їх тато Гріша клав нам кахель вдома. Потім народилися Міша і Паша. З початком повномасштабного вторгнення родина евакуювалася в Черкаси, але дуже сумували за своїм приватним будинком на вул. Котельна. Тому в вересні повернулись в Харків. Льоша пішов в школу. Гріша цієї осені притягнув мені зимову гуму на джип з Черкас. А потім прилетів дрон....і їх телефон перестав відповідати. Тіло Паші навіть не можуть ідентифікувати. Я не знаю, що ще написати. Я просто ридаю", – написала вона.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини