MENU

Адвокат Виталия Запорожца работал на милицию

1021 0

  

Виталий Запорожец считает, что его адвокат Степан Кащук работал на милицию.

Об этом сообщается в блоге bilozerska.

  

«Читаємо імотаємо на вуса – може знадобитисяколись. Розповідає В.Запорожець:

-Адвокат Кащук Степан Степанович у жовтніприйшов до мене в ІТТ, сказав, що діє запроханням моєї мами – Запорожець НаталіЯківни. Але перед цим він прийшов домого знайомого, Григорія, представився,що він добрий знайомий їхнього адвоката.Там хлопчина сидів, у нього був адвокат.Потім вони підійшли до моєї мами. Вінсказав, що захищатиме мої інтереси,назвавши суму у 5 тис.грн. Мама знала, щоселяни збирають гроші на адвоката, іпогодилась. 

Прийшовши до мене вІТТ, він теж це сказав – що він знайомийадвоката моїх знайомих, і що мама незаперечує, щоб він представляв моїінтереси в суді. І представив менідоговір на юридичне обслуговування, десума не фігурувала. Але усно, на словахвін сказав мені, що селяни зібрали гроші,і сума в 5 тис. грн. його влаштує.

Ясказав, що якщо в мами є такі гроші, іякщо селяни зібрали, то я не заперечую.За кожну соломинку чіплявся. Самі бачите,яке у мене становище. І я підписав цейдоговір на юридичне обслуговування –незаповнений. Він сказав, що заповнить,щоб я не хвилювався. Там було заповненалише його сторона. 

Після того,як я підписав цей договір, він був у менедвічі. У чернігівське СІЗО приїхав. Яйому сказав, що потрібно зробити – взятихарактеристики з роботи, де я працював,і щоб хлопці-футболісти (я один зорганізаторів футбольної команди) далихарактеристику і підписи збирали. Такожз Всеукраїнського товариства мисливцівта рибалок щоб взяли характеристику, зсільської ради... Також я є членомвійськово-патріотичного клубу містаКиїв «Честь і Слава», яке відділилосявід тако ж клубу «Червона зірка». Язаймався військовою реконструкцією. 

Такожя дав телефон своїх друзів, які могли бпосприяти його адвокатському розслідуванню– зібрати і опитати свідків. Всі цідрузі потому були залякані, жоден з нихне з’являється на суд і мені нічим недопомагають, лише привіт передають. Ятак зрозумів, що над ними була розправапрацівників правоохоронних органів.


Наприклад, КуролапаІгоря Миколайовича двічі вивозили уполе, на кар’єр, і погрожували йому, щоякщо він буде щось казати на мій захист– тобто, те, що йому відомо, то... Як свідокфігурують він сам, його мама і його теща,але суддя проігнорувала наше проханнядопитати їх як свідків.

В ІТТЧернігівському дивним чином моя розмоваз адвокатом Кащуком проходила у службовомукабінеті працівника. Я на той час нерозумів, але тепер розумію, що це невипадково – така честь, дали службовийкабінет, який нікому не дають для розмовине зі слідчим, а з адвокатом. 

Зусього цього я зрозумів, що Кащук –спеціально засланий козачок. Тому явідмовився від його послуг, і вже колиознайомлювався з матеріалами справи(до речі мене обмежили у цьому, хоч ірука у мене була зламана – лише 5 днівдали на ознайомлення з 800 сторінками, явстиг лише 150 вивчити), мені трапив наочі оцей договір на юридичне обслуговування.В якому фігурувала сума не 5 тис.грн.,про які він домовлявся з нами, а 20 тис.грн. Тобто, він шахрайським способом,втершись у довіру моїм знайомим, моїймамі і мені, нажився, при цьому жоднимчином мені не допоміг, а, фактично,виступив на боці звинувачення.

Коливін приїхав до мене вдруге у БроварськеІТТ, то прийшов зі слідчим прокуратуриі приніс мені на підпис документи просудову психолого-психіатричну експертизута інші експертизи. І там не було дати.Я хоч і юрист, але зробив помилку –підписав їх без числа. Цим він помігпрокуратурі, виступив на їх стороні іпорушив закон про адвокатуру і адвокатськуетику. Я всюди писав – і на вищу радуюстиції, і до дисциплінарно-кваліфікацйноїкомісії адвокатів, міністерство юстиції,і Карпачовій – жодної відповіді меніне дали з цього приводу. Або менеігнорують, або листи не виходили.

Такожбув Попенко Руслан Степанович – адвокат,який «представляв мої інтереси» напершому допиті. При цьому жодним чиноммені не поміг і не проконсультував –що я можу не давати покази. Грубо кажучи,виступав на боці слідства. Навіть повідеозапису видно, що вони з Бургелоюзнайомі, і він працював у кабінетіслідчого на його комп’ютері, і слідчийне заперечував проти цього. Я казав проце в суді. І я зі струсом мозку змушенийбув давати покази. Яка різниця, що в моїхтодішніх показах правда чи неправда?Головне, що мене змушували давати ціпокази – побитого, зі струсом мозку. Отпсихолого-психіатричну експертизучомусь зробили через місяць – коли явже відгоївся трохи, як кажуть у народі.А покази вибивали одразу», - пишет bilozerska.




Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини