MENU

Юрий Кармазин: «Закон Кивалова-Колесниченко — это Днепропетровск-2»

3791 1

    00:30

      4 липня 2012 року

Європейська площа, Київ

Народний депутат України Юрій Кармазін в розмові з власним кореспондентом uainforg розкрив детальний механізм афери «регіоналів» із законом Ківалова-Колесніченко. А також нашвидкоруч розроблений план пропрезидентської більшості із відволікання уваги від рішення Європейського суду з прав людини по справі Юрія Луценко

Щойно у Вашій розмові з Віталієм Кличко пролунала теза, що сьогоднішні події схожі на другий Дніпропетровськ, коли насправді відволікали увагу. Поясніть, будь ласка, про що йдеться

Ви підслухали приватну нашу розмову, як керівників двох партій. Ми маємо узгоджувати наші позиції і ділитися нашими поглядами. Через це я висловив погляд, який базується на вивченні сьогоднішньої стенограми, яка показала, що нічого абсолютно не відбулося, що тільки включили в порядок денний розгляд мовного законопроекту. Але він розглядається на підставі регламенту, на підставі Конституції, в комітеті Яворівського. На завтра призначено було на 15:00 розгляд його в Комітеті Яворівського. І в мене є письмове запрошення, яке я мав станом, коли його розглядали. І в них («регіоналів» - ред.) усіх були ці запрошення. І вони про це знали добре, що завтра розглядається. До того ж на 478 сторінок було зроблено поправок.

В останній поправці Колесніченка, як не дивно, переписаний весь текст закону, всі 32 статті, які викладені в першому читанні, включно із граматичними помилками. У них технологія була, що якщо ми будемо тянути-тянути, то потім вони беруть одну свою поправку і фактично повертаються до варіанту з першого читання.

Хто, на Ваш погляд, несе першочергову відповідальність за те, що сталося 3 липня у Верховній Раді України?

Я, як автор Кримінального кодексу, вважаю, що сьогодні Адам Мартинюк зробив кримінально-караний злочин, перевищив свої службові повноваження, ввійшов у злочинну змову з керівниками парламентської фракції Партії регіонів, з паном Чечетовим, який про це визнав у ЗМІ, коли сказав, що ми їх «розвели як котят».
   
«Розвели»... кого, як, навіщо?
   
Це термін злочиннного світу, який означає шахрайство. Чому я порівняв з Дніпропетровськом? Коли їм треба було привести агента Уряду, розблокувати трибуну, організовані були вибухи в Дніпропетровську. Був зсув уваги на Дніпропетровськ. Тепер сьогодні влада отримала страшне фіаско. Та ж Лутковська, все керівництво Генпрокуратури мали сьогодні піти у відставку з «тріском».
   
Через що?

   

 Через те, що Україна отримала безпреценденте рішення про порушення 5-ї та 18-ї статей Римської конвенції. І я вважаю, що Європейський суд з прав людини, присудивши сьогодні 15 тисяч евро, дав найвищу суму, яку він дає. Бо 10 тисяч — то було максимально.


Так, по 10 тисяч вони завжди у ситуації з війною в Чечні називають

 Уявіть собі, що вони, по-перше, дали 15 тисяч, а по-друге, вони сказали, що є ознаки політичного переслідування, і по-третє, у всьму тому, що говорила Лутковська, виявився її повний непрофесіоналізм. По семи пунктам визнають Україну винною в порушенні Європейської конвенції. По семи пунктам з прав людини! Це означає, що Лутківська має подати у відставку. Слідчі, які вели справу по Луценко, теж мають падати у відставку. Прокурори, хто затверджував обвинувальний вистовок, теж у відставку. Хто підтримував звинувачення в суді, мають подати у відставку. Судді, які розглядали і в першій інстанції, і в апеляції, теж мають піти у відставку. Ось що значить застосування цього рішення в касаційному судочинстві. Це повний провал для Януковича.
  
Це підтверження перед всією європейською спільнотою того факту, що тут у нас справді встановлені політичні переслідування. Це ганьба перед своїм народом. І прокурорської системи і гаранта Конституції, який мав не допустити цього. Це свідчення того, що відбулося насправді в Україні. Для того, щоб відволікти увагу, і був придуманий цей варіант.
  

При цьому Литвин був використаний абсолютно в темну. Його викликали телефонограмою для участі в Гуманітарній раді при президенті. А в цей час в 15-00 його місце в Верховній Раді заняв пан Азаров разом з Тігіпко, і зустрічався з фракціями більшості. Більшість розсадили по Верховній Раді, заборонили помічникам і пресі ходити по коридорах,таким чином не дозволивши щоб вони роззосередилися — хто в буфеті був, хто в коридорі на нижчому поверсі. І в такому режимі почалося засідання Верховної Ради.

Оскільки йшло питання про включення до порядку денного ще і не були закінчені, то опозиція нічого такого і не думала. Такого і не могло бути. Я з 1994 року у Верховній Раді, але ще жодного разу подібного випадку не було. Ніхто собі нічого подібного не дозволяв. Лише Адам Мартинюк поставив сьогодні себе поза законом, поза межами совісті, поза Кримінальним кодексом. Від сьогодні він став людиною, в діях якого вбачаються ознаки кримінально-караного злочину.


 Опозиція буде вимагати створення ТСК по факту даного «голосування»?
 
Я думаю, що опозиція обов`язково відреагує. Крім того, ми будемо вимагати, щоб із сайту Верховної Ради зняли інформацію про нібито «прийняття» законопроекту Ківалова-Колесніченко. Бо він досі не прийнятий. Візьміть стенограму і подивіться.,
  
Я хочу вам доповісти, як представнику ЗМІ, що ось синя печатка 03. 07 апарат Верховної Ради відділ службової кореспонденції [показує документ]. Це моя вимога, заява на ім`я Литвина, щодо усунення порушення вимог Закону України про регламент Верховної Ради допущеної під час голосування за прийняття законопроекту № 9073 в цілому як закон в редакції першого читання. І тут пишу, що це є брутальним порушенням позбавлення права народних депутатів на законодавчe ініціативі, що суперечить вимогам статей 30 частини 1, ст. 47, 89, частини 3, ст. 98, ст. 117,119, 120, 121, 123 закону про регламент Верховної ради і вимагаю усунути порушення вимог закону про регламент від голови парламенту в порядку статті 48. І віддав також постанову про скасування попередньо по закону про регламент - це зупиняє підпис голови для перевірки обставин, які я виклав.
   
 А для перевірки обставин ви піднімаєте стенограму і бачите, що ж відбулося. 16.07 і 45 секунді Єфремов говорить: « Я бы хотел войти со следующим предложением. Исходя из того, что мы проголосовали до этого. Мы видим какая ситуация складывается вокруг законопроекта № 9073 про статус мовної політики. И фракция Партии регионов и фракция Компартии настаивает на том, чтобы мы сейчас поставили рассмотрение даного законопроекта в зале. Мы просим поставить данный вопрос на голосование».
   
Зауважте, що розгляду його на цей день заплановано не було.
 
Головуючий: «Хто за те, щоб розглянути цей законопроект, прошу визначитась».
   
16.08.
   
«За» - 219. Рішення не прийнято.
   
 Шум в залі.
   
Далі Мартинюк, зловживаючи своїм службовим становищем, без чиєїсь пропозиції ставить питання на свій розсуд: «Хто за те, щоб повернутися до питання, прошу голосувати».
   
Шум в залі.

16.09.
   
«За» - 241. Повернулися. І потім раптом Мартинюк каже: «Я ставлю на голосування прийнятий закон 9073 в редакції... три крапки. Прошу голосувати. Голосуємо». Це дослівно.
  
 16.09.
   
 «За» - 248. Рішення прийнято. «Дякую». Оце все.
  
Де ви бачите, що тут щось обговорюється, що зазначається, що Комітет щось не виконав. В той же час ми мали запрошення на руках про те, що завтра на 15:00. 478 сторінок, де включені всі наші поправки, мали розглядатися.
   

Що ж тоді сталося? Це синдром Дніпропетровська. Їм треба було сьогодні збити хвилю протестів по Луценко. Це ж не просто так, що по 7 позиціях їх визнали ідіотами, визнали державу Україну винною. Міністр юстиції має подати заяву про відставку, керівництво суддів має подати у відставку, і керівництво Генпрокуратури має подати заяву про відставку, так звана омбудсмен має подати заяву про відставку, бо вона була уповноважним агентом, і на той момент вона якраз писала, що жодного порушення немає. І тепер виявляється і євродепутати праві, і керівники органів влади європейського співтовариства праві, і не правий наш гарант Конституції. Кинулися так відмивати його репутацію.

Всього-навсього.

  
 І більше того, сьогодні Чечетов видав плани про те, що по цьому закону працювало організоване злочинне угрупування. Він сказав, що ми «их розвели як котят».Чечетов має разом з Мартинюком і Єфремовим відповідати по закону. Мартинюк замахнувся на конституційні права всих народних депутатів.

Яким чином Мартинюк понесе конкретну юридичну відповідальність за свої дії?

Я вважаю, що Мартинюк має бути відсторонений і звільнений зразу, він для українського народу є персоною нон-грата. Більше того, він і для російського народу є персоною нон-грата, бо фактично цей законопроект хотів пошматувати Україну, зробити балканізацію України, і зіштовхнути нації одна з одною. Ось що хотів зробили лже-син волинського народу.
  
Я зараз готую звинувачення Адаму Мартинюку, після якого не думаю, що він має десь з`являтися в цивілізованому суспільстві. А Партія регіонів має в кінці-кінців усвідомити, що це не зона, а Верховна рада — орган представництва українського народу.
 

«Беркутівці», яким підняли зарплату майже до 5 тисяч, в той час, як слідчі мають зарплату 1,500 гривень, не бачили живого злочинця. Бо вони нацьковані тільки на людей. Там стоїть сім машин на Костьольній зараз. Я підходив до них і казав: «Чечетов не тут знаходиться». Треба сьогодні розшукувати і затримувати Чечетова й Мартинюка, які користуються послугами Державної охорони.

Дмытро ДОБРЫЙ dm-dobriy, UAINFO

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини