MENU

Кто будет учить жизни д-ра Юлии Тимошенко

1558 4

Із ленти новин:

«Возле ворот ЦКБ № 5 с Хармсом встретился главврач областной клинической больницы Богдан Федак. Федак отметил, что харьковские медики обеспокоены состоянием здоровья Тимошенко, так как уже два месяца в ее здоровье не наблюдается улучшения...

«Мы уверены, что только через профессиональную дискуссию можно выяснить, как должно проходить лечение Тимошенко и только профессиональная дискуссия может дать ответ на вопрос, если лечение не  приносит ожидаемых результатов, то не является ли болезнь Тимошенко «политической симуляцией», – говорится в тексте заявления, которое Федак передал Хармсу. Харьковские медики также хотят узнать, какие препараты принимает Тимошенко, и почему они оказались неэффективными.

Із дос'є головного лікаря Харківської областної клінічної лікарні:

Федак Богдан Степанович

 В 1993 – 1997 гг. – главный врач Львовской областной клинической больницы.

В 1997 г. приговорен к двум годам лишения свободы по делу о незаконном усыновлении детей иностранными гражданами.

Отбыл более трети срока в предварительном заключении и был амнистирован.

А ось пояснення щодо цієї кримінальної справи:

«Б. Федак –  людина з кримінальним минулим. Людина, яка в 90-х була причетною до гучної «справи дітей»  – справи про незаконне усиновлення українських немовлят. За даними німецького видання «Шпігель», тоді американці платили за дитину від 30 до 50 тисяч доларів. Приблизно 10 тисяч з цієї суми йшли на підкуп посадових осіб, причетних до оформлення документів. Слідство встановило, що зі Львова тоді вивезли 130 малюків. У вересні 1997-го, за рішенням суду, головлікар львівської лікарні Богдан Федак був засуджений на 2 роки. У СІЗО він відбув більше третини терміну і вийшов по амністії.

Вирок судді зачитували 5 годин. У вердикті мовилося, що засудженому заборонено займати керівні посади в  органах влади та охорони здоров’я протягом трьох років». 

«Проти нього було висунуто звинувачення в організації злочинних махінацій – породіллям повідомляли про смерть новонароджених дітей, оформляли фальшиву відмову матері від дитини й за певні суми передавали дітей для відправки за кордон. Справа складалась із 29 томів. До цього Львівська обласна прокуратура розслідувала справу про незаконні усиновлення більше двадцяти місяців.

Газета «Дзеркало тижня» в жовтні 1997 року писала: «Торгівлею живим товаром займався Богдан Федак. Через своїх колишніх підлеглих з Кам’янко-Буської райлікарні він незаконно оформляв усиновлення дітей іноземними громадянами, заспокоюючи своїх товаришів по службі тим, що всі вони разом забезпечують щасливе майбутнє молодому поколінню. В обвинувальному висновку приводиться такий епізод. Відразу ж після народження сина львів'янку І. відправили на лікування в тубдиспансер, де вона пробула майже чотири місяці. Коли вона після лікування захотіла забрати сина, в пологовому будинку їй сказали, що дитина померла. А насправді, як встановило слідство, за допомогою Федака він «відлетів» до Америки «забезпечувати собі» щасливе життя й радувати душу новим батькам». Відомості про продаж дітей потрапили в друк ще в 1994 році. Судовий процес тягнувся з грудня 1996 року, коли суд приступив до розгляду справи, до жовтня 1997 року». 

Твоя Україна


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини