MENU

Партийный список Кличко напоминает винегрет

2705 4


Однієюіз загадок виборів-2012 є "УДАР"Віталія Кличка.

Українці,які гарячково шукають чергову "третюсилу"/"нове обличчя" (при томущо Яценюк тепер в БЮТі, а Тігіпко - в"Ригіонах"), майже вимушено схиляютьсяна бік красивого боксера. При тому щовін і говорить правильно -як тренери політтехнологи навчили,і не йде ні до опозиції, ні до влади, прицьому часто з'являється з потрібнимвиразом обличчя в потрібних місцях,як-то у хмарі сльозогінного газу підУкраїнським домом.

Але от питання:ну Кличко, ну НУНСівка Іра Геращенко -а хто ще буде в тому "УДАРі"? - запитує відомий блогер-мандрівник Дмитро Лиховій ledilid.
І осьоприлюднено список"УДАРних" кандидатів помажоритарці.

Для більшостіспостерігачів 90% цих прізвищ нічого неговорять. Хоча, за деякими обговореннямив інтернеті, можна зробити висновок, щона місцях (а це ж не партійний список, ависуванці в конкретних округах) принаймнідекого із заявлених людей знають. Іноді- з хорошого боку. Іноді - так собі.
 


Нефакт, що в разі обрання ці "невідомі"не стануть "тушками", як уже булоз деякими кличківцями в Київраді.

Яквидно, список Кличка - такий собі вінегрет,у який накришили "єжа й ужа".
Ізнову маємо справу з партією безідеології, зате - лідерського типу, вякій наступні за першим номером кандидатигубляться або вигідно ховаються в йоготіні.

По Івано-Франківщині, скажімо,від "УДАРу" йтиме колишнійКУНівець-нардеп, націоналіст, синдисидентаЄвген Гірник - а по Одещиніпроросійський соціаліст ЄвгенФіліндаш.
Там же, в Одеській області,балотуватимуться громадські активісти- ЖЖ-френд Сергій Дібров, dibrov_sумовноблизький до "помаранчевих", і СергійДубенко, ближчий до "синіх", як пронього пишуть.

Ще на Прикарпатті відКличка балотується колишній "губернатор"часів Ющенка, бізнесмен-екс-нашоукраїнецьМиколаПалійчук. Із ним ніби все ок, зате наКиївщині, в Яготині й Борисполі, від"УДАРу" йде Кирило Поліщук. Тутвін вигравав мажоритарку у 2002 році якпредставник "Нашої України", алеодним із перших (а то й, дай Боже пам'яті,найпершим) утік від Ющенка в "ЗаЄдУ"і Партію регіонів, а потім перейшов уХДПУ нинішьного януковця Журавського.Теж бізнесмен і дуже неоднозначне "новеобличчя".

По Закарпаттю балотуєтьсявід Кличка колишній перший зам міністраохорони здоров'я в уряді Тимошенко часівепідемії "свинячого грипу" ІванЛазоришенець.
Є ще старе обличчя -екс-міністр енергетики Іван Плачков.Утім, він із Кличком досить давно, і ВРштурмуватиме зі своєї малої батьківщинив місті Арциз Одеської області.

Показово,що НУНСівця Кирила Куликова запхнулив київський округ із нечіткими шансамина виграш, а в список - не взяли. Тут же,в Києві, - Анатолій Коваленко,екс-начальник Печерська, знайомий ще зчасів Кучми. Колишній СУСівець АндрійСтранніков - було б добре, якби вінзавалив на окрузі ту скотину ОлесяДовгого.
У Вишгороді - колишній зятьВолодимира Литвина, бізнесмен ізнеоднозначною репутацією ДмитроКрейнін, заступник голови фракції Кличкав Київраді.

Цікаво, все таки, хтобалотуватиметься по списку, бо Кличкомайже гарантовано проводить у ВР якмінімум 30 списочників, а при вдалихрозкладах - може й 40.

Що ж до мажоритарки,то, показово, що в багатьох округах"кандидат визначається", і можутьбути несподіванки. Крім того, такийширокий список означає гаранованепротистояння партійців Кличка ізвисуванцями КОДу і "Свободи", що вбагатьох округах гратиме на рукукандидатам від влади. Очевидно, Кличкойде на це свідомо.

А подекуди вжезараз видно доситькумедні позиції.


Скажімо,письменник Макс Кідрук, який пишепро свої подорожі в Нову Зеландію, наострів Пасхи, в Перу тощо, виріс до такогорівня, що представлятиме партію "УДАР"на Кіровоградщині.

А ще розв'язаласяінтрига з ведучою "соціальноготок-НЕшоу" "Київський форум" РеноюНазаровою, яка працює на найменшрейтинговому столичному каналі КДТРКчи щось таке.
Уже кілька років, якспершу в метро, а потім на величезнихбілбордах на вулицях з'явилося їївідфотошоплене обличчя із закликамидивитися цю програму. Потім ще й УНІАНпочав пропонувати фотографії із такихнібито важливих зйомок НЕшоу Назарової.


Якз'ясувалося, Рена - дружина політика-бізнесменаЮрія Збітнєва (нардеп 1990-1994 рр., колишнійесдек і "молодоукраїнець", "Єврогаз",технічний кандидат 2004 року проти Ющенка,забута партія "Нова сила"). Очевидно,саме Збітнєв оплачує політичну розкруткудружини - ведучої НЕтелеканалу. Вонанавіть інтерв'ю дає,а не лише бере.
І ось бачимо РенуНазарову як кандидатку в нардепи від"УДАРу" в одному з округів Києва.

Якщобільшість не відомих широкому загалукандидатів Кличка - люди такого ж плану,то... навряд чи це можна назвати сильнимударом Кличка.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини