MENU

Законность решений Государственной налоговой службы сомнительна - блогер

1011 0

 


Перед самим від'їздомна відпочинок нарешті отримали такдовго очікуване рішення Європейськогосуду з прав людини у справі Golovanvs. Ukraine.

Мені на заробітки скаржитисягріх, але ці 10тис. євро (як тільки вони будутьотримані)сміливо можна вважатинайбільш приємними.Та про це трохипізніше, зараз про інше.

Я писав пронаші спроби захистити принцип стабільностіподаткового законодавства, який нахабноі безсоромно порушують наші законодавціі податкові чиновники.

Якщо спрощено,план у нас наступний. Ми звернулися доподаткової служби про податковуконсультацію. Суть питання: оскількиповернення ПДВ на юридичні послугизапроваджено з порушенням принципустабільності, чи можемо ми той ПДВ неплатити?

Відповідно до закону,податкова служба має дати нам відповідь.Якщо ж відповідь нас не задовольнить(хто ж сумнівається?), маємо правозвернутися до суду. Подробиці і текстидокументів я публікував.

Показово,що наш центральний податковий орган(що він собою являє і чи існує взагалі,про це нижче) відповісти на наше питанняне наважився, підставивши підлеглих зДонецької області. Нещасні донецькіподатківці ухилитися не змогли і називаличорне білим, тобто, заявили, що принципстабільності податкового законодавства«есть да не про нашу честь». Існує,мовляв, не для платників, а длязаконодавців.

Оскарження податковоїконсультації донецьких податківців уадміністративному суді успіху непринесло і застрягло на етапі касації.Європейський суд визнав нашу заяву уцій справі неприйнятною, оскільки невичерпано національні засоби захисту.Будемо боротися далі.

Однак іцентральний податковий орган ми у спокоїне залишили, оскарживши до суду йоголюбов «переводити стрілки» на підлеглихзамість відповідати по суті. Уцьому питанні український суд наспідтримав.

Постановою Окружногоадміністративного суду м. Києва від12.08.2011 р., яка залишена без змін ухвалоюКиївського апеляційного адміністративногосуду від 29.02.2012 р., Державну податковуадміністрацію України зобов'язанонадати Адвокатській фірмі «Головань іпартнери» податкову консультацію налист N100/112 від 15.06.2011 року щодо правомірностізміни податків протягом бюджетногороку з огляду на принцип стабільностіподаткового законодавства.

Державнавиконавча служба України відкрилавиконавче провадження з примусовоговиконання вищезазначеної постановисуду.

А тепер подивіться, наскількисильно податкові чиновники не бажаютьзв'язуватися з тим жахливим принципомстабільності.

Як пише нам пан А.В.Головач (не хто-небудь, а перший заступникГолови та ще й начальник податковоїміліції), податківці не виконуютьпостанову суду тому, що ДПА Україниреорганізована в Державну податковуслужбу України

Що тут можназауважити?

По-перше, відповідно доданих Єдиного державного реєструюридичних осіб та фізичних осіб-підприємців,діяльність ДПА України не припинена,тобто підстав, передбачених законом,для заміни ДПА України її правонаступникомнемає.

А по-друге, що це взагалі заорган такий, Державна податкова службаУкраїни?

Відповідно до статті 1чинного закону «Продержавну податкову службу в Україні»,до системи органів державної податковоїслужби належать: Державна податковаадміністрація України, спеціалізованідержавні податкові інспекції, державніподаткові адміністрації в АвтономнійРеспубліці Крим, областях, містах Києвіта Севастополі, державні податковіінспекції в районах, містах (крім містКиєва та Севастополя), районах у містах(далі – органи державної податковоїслужби).

І якщо ДПА більше не існує,в Україні відсутній передбачений закономцентральний податковий орган, а законністьвсіх рішень ДПС є вельми сумнівною.

 

Игорь ГОЛОВАНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини