MENU

Известного украинофоба Затулина поставил на место днепропетровский историк

1263 0

 


17 липня, в так званому«Руськом центрі» в приміщенні обласноїнаукової бібліотеки на вулиці Ю. Савченка,10, відбулася українофобська «наукова»конференція на тему «Розбудова у дикомустепу видатною імператрицею КатериноюІІ Новоросії», повідомляєaratta-ukraine

Проводивзахід громадянин Росії, українофоб тапровокатор Костянтин Затулін, відомийсвоїми антиукраїнськими висловлюваннями,за які неодноразово оголошувавсянебажаним гостем як у Криму, так і загаломв Україні. 

Попри досить ємнуделегацію - з Затуліним приїхав йогозаступник по інституту країн СНД Корніловта кілька «науковців», бажаючихзустрічатися з українського боку вДніпропетровську знайшлося небагато.Як повідомлялося раніше, спочатку відзустрічі відмовився губернаторДніпропетровської області ОлександрВілкул. Тож за «українську владу»віддуватися довелося народному депутатуОлегу Царьову - йому ж попереду вибори,тож кожна публічна зустріч може бутизарахована на користь. 

Для заходуретельно відібрали присутніх, які маливсіляко підкреслювати «провідну роль»російської імператриці Катерини в появіміст, державності й взагалі цивілізаціїна теренах сучасної Дніпропетровщини.

Виступинауковців зводилися до того, що якачудова пора настала у диких степахНоворосії, коли туди ступила великаімператриця. Лестощі на її адресу булитакими, що здавалося: де ступала її нога,там і життя наставало щасливе. Присутніпопи (звісно, виключно московськогопатріархату) підтримували «науковців»,та пропагували гасло головного своголідера Кирила стосовно «єдиного йнеподільного» руського міра, якийвирішить всі проблеми східних слов’ян.Запорукою вирішення проблем, як виявилося,має стати очищення України від «єретичнихі розкольницьких» церков. 

Одиніз запрошених московських гостей,кандидат історичних наук, доводив, щона теренах Новоросії і сьогоднінаціонально налаштованих немає, топросто вигадка і так було «завжди». Уякості аргументу наводилися факти того,що місцеві мешканці не підтримувалиармію УНР, жодного спротиву радянськійвладі не чинили, а нащадки запорожціввступили до Махна, бо той не бувнаціоналістом. Щодо Костя Блакитного,холодноярців і Павлоградського повстаннядоповідач був не освідомлений. 

Втім,його гучно підтримав Олег Царьов, якийсидів, як вірний слуга своєї цариці,біля світлин присвячених її Величності.Недарма, мабуть, прізвища Царьовихдавали тим, хто був у царів у прислужниках...Добре, що Олег Анатолійович не взявсяхоч сипати своїми історичними знаннями,а лише підтримував іншихдоповідачів. 

Депутат Царьов із задоволеним виглядом катається на стільці


Присутній середзапрошених відомий у місті історик таетнограф Олег Репан, який єдиний виступивдержавною мовою, науково обґрунтував,що не все так гладко, як присутні малюють.Що для місцевого населення, козаків таїх родин цариця нічого доброго незробила, а навпаки - тисячі запорожцівпісля руйнування Січі були змушенізалишити Батьківщину. Єдиною реакцієюна виступ науковця стала дискусія міжмосковськими гостями «и кто позвалэтого» - «да пусть - его никто все равноне понимает». 

У кінці «науковоїконференції» Затулін, який настількиблискуче провів заплановану операцію,що, здавалося, сам відчув себе Царицею,якій вклоняються присутні, що витяг зкишені й жбурнув на стіл 4 000 доларів СШАзі словами «на придбання макета пам’ятникаКатерині ІІ, та встановлення його умузеї Яворницького».

На прощаннямосковський гість запевнив присутніх,що в разі, якщо «якісь люди» вирішать унашому місті встановити Катерині ІІпам’ятник, то він готовий профінансуватиі увесь проект в цілому - якщо йогопопросять... Тим самим натякаючи, що уІнституту країн СНД, фінансованогоКремлем грішми, отриманими за газ,вистачить і на бронзу, і на тих, хто маєпопросити. 


Користувач ФейсбукаЮрій Фоменко ось так прокоментував цю конференцію: «Преса не прийшла, владане прийшла, люди не прийшли, науковціігнорували. Один Царьовський канал. Знауковців один пан Олег Репан прийшов,так як не міг не прийти. Засипав жару закомірці. А взагалі від нейтральнихсвідків враження про московських гостейтакен: "Гдє-то тут у нас на окраинебунтуют бандеровцы. Приехали посмотреть."

 

Олег Репан є кандидатом історичних наук, доцент кафедри історіїУкраїни ДНУ ім. Олеся Гончара.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини