MENU

Без участия Тимошенко сломать хребет режиму Януковича невозможно - Зорян Шкиряк

5357 6

Написати цей блог мене змусило кілька нещодавніх публікацій у ЗМІ. У них згадувалось моє прізвище як ймовірного кандидата від Об’єднаної Опозиції (далі ОО) в одному з мажоритарних округів Києва. Запевняю - я про це нічого не знаю.
 

Ще раніше, протягом останнього року, я неодноразово зустрічав у пресі статті та різні заяви про буцімто моє «велике прагнення» опинитися у списку «Батьківщини» до ВР. Ну, а деякі «писаки» навіть порядкові місця мені визначали.

Мабуть, знали те, чого не знаю я.

Тоді не реагував, бо не бачив потреби (та й було не на часі). Сьогодні відповім, щоб остаточно зняти зайві запитання.
 
Я не буду балотуватися до Верховної Ради ні в мажоритарному окрузі, ні у виборчому списку.
 
Власне, у 2012-му і не збирався. Про це ще на початку процесу узгодження кандидатів у ВР я повідомив лідерів опозиційних політичних сил, членів КОД. Ні, це не означає, що у мене немає власних політичних амбіцій. Звичайно, вони є, як у будь-якої виваженої та далекоглядної людини, що займається політикою. Але реалізація моїх майбутніх політичних планів, наразі, не лежить в площині нинішніх виборів у парламент.
 
Таке моє рішення. Оскільки, основною для мене є діяльність безпосередньо в столиці. Адже, по закінченні виборчої кампанії у ВР нас чекає важка битва за Київ.
 
Далі. Як політик і громадський діяч головними для себе вважаю проблему реальної розбудови громадянського суспільства, зміну ментальності українців, спробу переконати їх вийти з інфантильного, розчарованого і розгубленого стану. Люди, рано чи пізно, мають вивільнитися від повної зневіри і перейти в активну фазу сприйняття політичної реальності. Ми всі разом відповідальні за наше життя, за наше майбутнє.
 
Я залишаюся соратником Юлі і буду надалі боротися за її остаточне визволення, і за визволення України від кримінальної хунти Януковича. Я, ГО «Новий Київ» та СХП є членами КОД та Об’єднаної Опозиції і зробимо все задля нашої спільної перемоги.
 
Щиро вірю і сподіваюся, що нам це вдасться.
 
Втім, залишаю за собою право особистої, публічної реакції на події, що відбуватимуться і в лавах ОО. В тому числі і під час проведення виборчої кампанії.
 
Отже, я і надалі не залишатимусь осторонь політичних процесів в Україні.
 
Ну і на завершення, я б хотів згадати імена тих народних депутатів та громадських діячів, яких, особисто мені хотілося б бачити у наступній Верховній Раді.
 
Це ті люди, за яких я готовий відповісти перед кожним українцем. Це ті люди, з якими, як кажуть, я б пішов у розвідку. Вони пройшли роки справжньої (а не декларативної) боротьби з кримінальним режимом. Ті, хто не зрадили і не зламалися.
 
Вони боролися з режимом на вулиці, в судах, на наших акціях протесту, не боячись озброєного «Беркуту», кийків та сльозогінного газу. Від «харківських угод» до ганебного печерського суду, від Дня Незалежності до Лук’янівського СІЗО, від Качанівської колонії до Апеляційного суду Харкова. Вони відкрито і послідовно виступали у ЗМІ, публічно висловлювали свою громадянську позицію. Саме цих політиків і громадських діячів я хотів би побачити у майбутньому парламенті. Звичайно, переможцями. Вважаю своїм обов’язком згадати імена своїх друзів та соратників по боротьбі.
 
Отже: Олександр Турчинов, Андрій Кожем’якін, Микола Томенко, Іван Кириленко, Сергій Соболєв, Роман Забзалюк, Андрій Павловський (до речі, автор понад 100 законопроектів у соціальній сфері), Юрій Прокопчук, Сергій Власенко, Остап Семерак, Юрій Гримчак, Олесь Доній, Юрій Стець, Андрій Шкіль, Олександра Кужель, Андрій Шевченко, Андрій Парубій, Олександр Абдуллін, Михайло Волинець, Олександр Дубовий, Олена Шустік, Сергій Міщенко, Марина Сорока, Андрій Сенчеко, Валерій Дубіль, Вадим Коротюк, Євген Добряк, Василь Кравчук, Дмитро Шлемко, Валерій Бабенко, Олена Бондаренко, Сергій Пашинський, Віталій Корж, Валерій Бабенко, Олекса Гудима, Юрій Одарченко, Олександр Сочка.

Звичайно, в основному, це члени «Батьківщини» Юлії Тимошенко, адже саме ця політична сила була локомотивом опозиційної боротьби в Україні протягом останніх років. Можливо, я когось не зазначив, вибачте.
 
Не згадав лідерів інших опозиційних сил, що приєдналися до ОО, бо вони й так усім відомі.
 
Крім того, безперечно, я і наша команда будемо активно підтримувати і усіляко допомагати нашим друзям і соратникам, що балотуватимуться від Об’єднаної Опозиції у мажоритарних округах столиці. Це, зокрема: Олександр Бригинець, Володимир Бондаренко, Микола Даневич, Володимир Ар’єв, Віталій Сташук, Леонід Ємець. Зробимо все від нас залежне задля їхньої перемоги в Києві. Це буде важко, але перконаний, що це вдасться. Адже кияни -  освічені люди, з чіткою європейською спрямованістю, інтегровані в інформаційний простір та у глобальні соціально-політичні процеси, що відбуваються як в Україні так і у всьому світі. Вони сприймають «регіоналів» і Януковича як окупаційну владу в столиці, а значить у нас є всі шанси ефективно поборотися і перемогти.
 
І ще одне. Для мене, як і для мільйонів українців  був, є і залишається ЄДИНИЙ ЛІДЕР української опозиції - це Юлія Тимошенко!
 
І, безумовно, вже поряд з нею Юрій Луценко, Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов. Крапка.
 
Можливо, хтось думає інакше, це його особисте. Але я переконаний, що без участі Тимошенко зламати хребет режиму Януковича неможливо. Це аксіома. Тому все просто: звільнимо Юлю, звільнимо Україну. Це не бравада, не патетика, як комусь може здатися - це сьогоднішня правда життя.
 
P.S. Буду нещирим, якщо скажу, що мені подобається все, що відбувається сьогодні в лавах ОО. Звичайно, не все. І на це є об’єктивні причини. Напевно, є  і «ложка дьогтю». На мій погляд, з’явилося багато випадкових людей, які не мають жодного стосунку до опозиційної діяльності і т.д... Хоча, я можу не все знати, а тому помилятися... Зрештою, ще є час і сподіваюся, що все буде гаразд.До з’їзду ОО та оголошення виборчого списку і кандидатів на мажоритарних округах залишилося кілька днів, тому чекати недовго.
 
Втім, за будь-яких обставин, головним для нас має бути єднання всіх патріотів навколо головної ідеї - повалення злочинного, окупаційного режиму Януковича, визволення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та всіх політв’язнів і повернення України на демократичний шлях розвитку.
 
Тримайтеся, друзі! Підтримуйте Об’єднану Опозицію, підтримуйте ВО «Свобода»!
 
Саме в цьому головна запорука нашого успіху на майбутніх виборах у Верховну Раду.
 
На мою думку iнших реальних опозиційних сил в Україні нема, а про «плюшевих» опозиціонерів згадувати не буду.
 

З вірою у перемогу! Слава Україні!

Зорян ШКІРЯК

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини