MENU

Современные рабы - 7 технологий «добровольного» принуждения

2332 2

Насвоїй сторінці в Фейсбуці Дмитро Муріндає посилання на цікавий матеріал підназвою "Сучасніраби – 7 технологій "добровільного”примусу".


1.Економічний примус рабів до постійноїроботи. Сучасний раб вимушений працюватибез зупинки до смерті, бо коштів,зароблених рабом за 1 місяць, вистачає,щоб оплатити житло за 1 місяць, їжу за 1місяць і проїзд за 1 місяць. Оскількигрошей вистачає у сучасного раба завждитільки на 1 місяць, сучасний раб змушенийпрацювати все життя до смерті. Пенсіятакож є великою фікцією, тому щораб-пенсіонер віддає всю пенсію за житлоі їжу, і у раба-пенсіонера не залишаєтьсявільних грошей.


2. Другим механізмомприхованого примусу рабів до роботи єстворення штучного попиту напсевдопотрібнітовари, які нав’язуютьсярабу за допомогою тб-реклами, піару,розташування товарів на визначенихмісцях магазину. Сучасний раб залученийдо нескінченної гонки за «новинками»,а для цього змушений постійно працювати.


3. Третім прихованиммеханізмом економічного примусу сучаснихрабів є кредитна система, за «допомогою»якої сучасні раби все більше і більшевтягуються в кредитну кабалу.

Щодня сучасний рабвинен все більше і більше, бо сучаснийраб для того, щоб розрахуватися зпроцентним кредитом, бере новий кредит,не віддавши старий, створюючи пірамідуборгів. Борг, що постійно висить надсучасним рабом, гарно стимулює сучасногораба до роботи навіть за мізерну плату.


4. Четвертим механізмомпримусу сучасних рабів до праці наприхованого рабовласника є міф продержаву. Сучасний раб вважає, що працюєна державу, але насправді раб працює напсевдодержаву, позаяк гроші рабанадходять в кишеню рабовласників, апоняття держави використовується, щобзатуманити мізки рабів, щоб раби неставили зайвих запитань типу: чому рабипрацюють все життя і залишаються завждибідними? І чому раби не мають часткиприбутку? І кому конкретно перераховуютьсягроші, виплачені рабами у виглядіподатків?


5. П’ятим механізмомприхованого примусу рабів є механізмінфляції. Зростання цін при відсутностіросту зарплати раба забезпечує прихованенепомітне пограбування рабів. Такимчином, сучасний раб зубожіє все більшеі більше.


6. Шостим прихованиммеханізмом примусу раба до безкоштовноїпраці є позбавлення раба коштів напереїзд і придбання нерухомості в іншомумісті або іншій країні. Цей механізмзмушує сучасних рабів працювати наодному містоутворюючому підприємствіі «терпіти» кабальні умови, бо іншихумов у рабів просто немає, а втекти рабамне на що й нема куди.


7. Сьомим механізмом,який змушує раба безкоштовно працювати,є приховування інформації про реальнувартість праці раба, реальну вартістьтовару, який виробив раб. І часткизарплати раба, яку забирає рабовласникчерез механізм бухгалтерськогонарахування, користуючись незнаннямрабів і відсутністю контролю рабів наддодатковою вартістю, яку рабовласникзабирає собі.


Ви досі вважаєте себевільними?

 

Рабство не рабство, але щось в тому є, - комментує матеріал Дмитро Мурін, - Абсолютно чітко знаю, що для більшості людей робота - панщина, її не люблять і мріють її позбутися, її сприймають як елемент несвободи, примусу - нічого не вдієш, маєш тягнути лямку. Причому робота ві д звінка до звінка - дуже велика частина життя. Що в більшості людей в житті є лише три виміри - робота, родина, простеньке дозвілля. Має бути інакше. Людина не має бути рабом. А це питання самої людини і умов в яких вона живе."


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини