MENU

Життя Евромайдану: перемоги, вимоги, спекуляції,перспективи, позитиви

170 0

Головні Вимоги. Основною вимогою Євромайдану залишається відставка Уряду, покарання нападників (в тому числі організаторів), підписання угоди з Європейським Союзом.

Перші Перемоги. По-перше, протестувальники домоглися відкриття кримінальної справи за фактом побиття людей. По справі проходять високопосадовці: начальник Київської міліції, глава Київської державної адміністрації та заступник секретаря Ради Національної безпеки та оборони. По друге, відновилися переговори з ЄС щодо підписання угоди про асоціацію та призупинено підписання угоди з Росією щодо вступу України в Митний союз. По-третє, Майдан відстояв право народу на проведення мітингів всупереч неконституційним рішенням Київських судів про їх заборону.

Спекуляції. Багато сумнівних політичних колобків покотилися на Майдан з метою надіти камуфляж євроінтеграторів та використати Євромайдан в якості прикриття своєї сумнівної діяльності. В зв'язку з цим, громадянам необхідно бути уважними до людей, які сьогодні говорять про Європейські цінності, а нещодавно, працюючи у владі, творили беззаконня - брали хабарі та зверхньо ставились до співгромадян.

Перспективи. Для опозиційних політиків існує досить висока вірогідність сформувати тимчасовий коаліційний уряд, в якому опозиціонери зможуть отримати ключові посади в економічному блоці Кабміну. Крім того, є висока вірогідність призначення позачергових парламентських виборів.

Позитиви. Для громадян України позитивом є підвищення громадської активності, обмін досвідом практичної громадської діяльності, що підвищує загальний потенціал українців ефективніше захищати власні права та права місцевих громад. Причому не тільки із стратегічних напрямків, але і з таких питань, як тарифи на комунальні послуги, захист прав пайовиків, збереження шкіл та лікарень, підвищення пенсій та заробітних плат, чесного суду та справедливих податків.

Безумовно, ситуація на Євромайдані та вплив Майдану на життя в Україні напряму залежить від наполегливості громадян. Саме вони мають диктувати вимоги до влади. Тож прошу не залишатися осторонь та взяти активну участь у житті даного громадсько-політичного руху.

Виктор МЕДВЕДЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини