MENU

Амністувати можна лише активістів Майдану, а не беркутівців - Гриценко

87 0

Опозиція підготувала проект закону, який передбачає амністію для мирних громадян, учасників Майдану і Майданів, яких уже затримали (заарештували, засудили), яких зараз пресингують у різних регіонах і яких влада планує переслідувати пізніше (про такі наміри нам відомо напевно). Цей законопроект підтримаю – проголосую «за». Це правильно і справедливо. Учасників Майдану маємо захистити – і зараз, і на майбутнє.

Водночас влада має намір одним законом амністувати і мирних громадян, і тих, хто їх жорстоко побив. Це неправильно і несправедливо. Перші – невинно постраждали, до того ж їх одразу затримали, декого заарештували і навіть рішенням суду вже визнали винними (судимими). Другі – свідомо порушили закон, застосували проти мирних людей силу, при тому жодного (жодного!) з них за три тижні навіть не затримано, тим більше – не заарештовано й не засуджено! Такий проект не підтримаю – проголосую «проти». Влада і її опричники мають понести відповідальність. Будуть покарані за насилля – тоді це стане уроком, щепленням на майбутнє, і для нинішніх, і для майбутніх беркутів і їхніх начальників.

Як і коли вирішиться питання амністії? Засідання Ради відновиться о 14:00. Або не відновиться, якщо влада й далі не чутиме Майдан...

Анатолій ГРИЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини