MENU

Українські нардепи мають двоє зимових канікул. Томенко, Геращенко і Дерев'янко пропонують змінити це

181 0

Структура роботи українського парламенту на сьогодні більше нагадує не європейську, а радянську модель. Адже народні депутати взимку мають не одні, як в інших країнах, а одразу двоє канікул.

 

На це звернув увагу народний депутат Микола Томенко.

 

За його словами, де-факто є канікули для народних депутатів в кінці грудня до середини січня, потім проводяться одна сесія у січні і знову офіційні канікули – до першого вівторка лютого.

 

Так, з 23 грудня 2013 року до 10 січня 2014 року, відповідно до Порядку денного, народні депутати України мають працювати 23-27 грудня та з 6 по 10 січня у комітетах, комісіях і фракціях; а з 30 по 3 січня – з виборцями. «Досить сумнівно, що парламентарі у новорічні свята будуть працювати з виборцями, а на Різдво – в комітетах і фракціях», – зауважує Микола Томенко. Таким чином, створено де-факто канікули протягом 3 тижнів.

 

Ще одні офіційні канікули нардепам встановлено нормами Конституції України, відповідно до ст. 83 якої чергові сесії Верховної Ради України починаються першого вівторка лютого і першого вівторка вересня кожного року. Таким чином, склалася ситуація, за якої законодавці після 20 грудня і до 4 лютого наступного року мають 4 робочі дні – з 14 по 17 січня 2013 року.

 

У зв’язку з цим народні депутати Микола Томенко, Ірина Геращенко та Юрій Дерев’янко звертаються до керівників парламентських фракцій з пропозицією внести зміни до Конституції України, і з двох парламентських канікул зробити одні у період новорічно-різдвяних свят, як у всіх європейських парламентах.

 

«Для цього треба внести зміни до Конституції і у ст. 83 зафіксувати, що чергова сесія Верховної Ради України починається не першого вівторка лютого, а другого вівторка січня», – зазначив Микола Томенко.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини