MENU

Рейдери руйнують останню на Хрещатику книгарню «Знання». ФОТО

182 0

Під час чергового нічного обходу Майдану о 3 годині, я зі своїми колегами та друзями помітив вантажівку біля входу до книгарні «Знання», в яку якість люди вантажили будівельне сміття, винесене з приміщення «Знання».

Як виявилося, скориставшись тим, що увага киян та ЗМІ прикута до події пов’язаних з Євромайданом, рейдери, що більш ніж рік тому захопили останню на Хрещатику книгарню «Знання», розташовану в центрі Києва, почали щонічні руйнівні роботи в її приміщенні.

Книгарню «Знання», за старою та обкатаною схемою, Київрада продала невідомому приватному власникові ще у 2012 року, але будівельні роботи розпочати йому не вдалося, адже перешкоду становили регулярні акції спротиву та публікації в ЗМІ, ініційовані активістами та культурними діячами. Тепер, роботи ведуться дуже активно: вже знищені всі несучі стіни приміщення на двох його поверхах.

Мало того, що в нас відібрали останню на Хрещатику книгарню, так зараз забудовники намагаються знищити ще й історичний будинок. Як на мене, роботи проводять таким чином, щоб він просто завалися.

Тому я звернувся до Генеральної прокуратури України за роз’ясненням, на якій підставі забудовники приміщення, що належало книгарні «Знання» поставили під загрозу цілісність будинку №44, по вул. Хрещатик та життя людей, які перебуваються на верхніх його поверхах.

Нагадаю про те, що літом 2012 року, приміщення, де розташовувалася книгарня «Знання», продали приватному власнику. Рішення про включення цього приміщення в програму приватизації було прийняте ще у 2009 році. Відомо, що власником приміщення на той період був колектив книгарні - ТОВ «Книжковий магазин «Знання». Але, згодом, акції книгарні акумулювались в руках невідомої особи, а договір купівлі-продажу приміщення «Знання» не передбачив збереження профілю її діяльності.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини