MENU

Режим Януковича готовий до посилення репресій

1329 0

Побиття журналістки Тетяни Чорновол - це стара стратегія влади. Вона включила те, що знаходилось у режимі арсеналу злочинних угруповань - залякування і жорсткі наїзди на конкретних активістів. Це відома тактика, яку використовували у багатьох диктатурах: залякували найбільш активних, які намагались у мирний спосіб, але жорсткою позицією на вулиці скинути владу.

Сьогодні влада не може вивести спецназ, «Беркут» і розігнати цей Майдан. Жорстка позиція Білого дому зв'язала їй руки. Як тільки вона спробує розігнати людей або введе надзвичайний стан, стовідсотково будуть реалізовані санкції персонально проти президента.

Побиття журналістки Тетяни Чорновол засвідчує, що влада готова до посилення репресій щодо найактивніших членів громадянського суспільства. Тих, хто діє революційно гостро, хто оголосив особисту війну владі. Янукович відчуває беззахисність активістів Майдану.

Зараз важливо, як на це жорстоке побиття зреагує суспільство та журналістська спільнота. Преса має продемонструвати владі неможливість посягання на їхніх колег. Проблема побиття сонних студентів на Майдані 30 листопада вже приглушилася, зокрема й через опозицію, яка просунула дуже слабкий у юридичному плані та незрілий з точки зору політичних наслідків закон про амністію мітингарів. У цьому випадку опозиція має діяти більш рішуче, має вимагати відставки тих, хто відповідає за порядок у державі.

Янукович шукає будь-які способи змусити людей на Майдані сваритися між собою і посилити провокації. При цьому мати чисті руки. Щоденні кричалки Майдану та колони людей - надзвичайно дратують главу держави. Знаючи характер Януковича, можу сказати, що все це виводить його із себе. Але сьогодні Майдан добре організований.

Партії влади треба бути вкрай обережною і слухати мудрого Рибака, який висловив напівспівчуття Тетяні Чорновол. Сама фотографія побитої, розміщена в інтернеті, має щонайменше зобов'язати Партію регіонів мовчати.

Рано чи пізно владна партія буде в опозиції. Те, що сьогодні вона сіє, те десятикратно пожне. Хочу нагадати, що подібна позиція партії президента у Тунісі призвела до того, що після мирної революції вона була заборонена законом. Сьогодні побита Чорновол показує стан, в якому перебуває країна.

Стапан ГАВРИШ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини