MENU

70 % украинцев считают суды коррумпированными структурами

576 0


 

НапередодніГолова Ради суддів Ярослав Романюкзаявив, що у люстрації судової системиУкраїни немає потреби.


Оскільки  99%суддів нібито працюють за законом, тобто– приймають справедливі рішення та неберуть хабарів. На підтвердження своїхслів пан Романюк навів той факт, що судамиУкраїни протягом 2011 року було розглянуто8 мільйонів справ,а це, на його думку, має свідчити про те,що люди довіряють суду.


Проте, наводити подібнустатистику, як доказ тому, що довіразвичайних громадян до суду доситьвисока, як мінімум, не компетентно.Значна кількість справ, які розглянулисуди України минулого року, свідчитьвиключно про те, що права багатьохукраїнців були порушені, а тому людивирішили відстояти їх у відповіднихсудових інстанціях. Це і справи щодонеотриманих соціальних виплат, пенсійта оскарження неправомірних рішеньдержавних органів. А тому 8 мільйонівсправ в Україні за минулий рік – точноне від гарного життя і цей показникжодним чином не може свідчити про рівеньдовіри до суду.


Натомістьнайкращою оцінкою нинішньої діяльностісудів є проведені незалежними організаціямисоціологічні опитування. Згідно нихблизько 70% українців переконані, що суди– це докорінно корумповані структуриі тому люди категорично їм не довіряють. Тощо ж виходить? Невже ці 70% українців,якщо вірити твердженню пана Романюка,попадають саме до того 1% «нечесних»суддів?


Заява пана Романюкапро те, що судді не беруть хабаріввиглядає вкрай непереконливою ще йпісля того, як навесні провладні депутатидозволили суддям та членам їхніх родинне оприлюднювати власні податковідекларації, таким чином засекретившиїхні статки. Це було зроблено з однієюметою – приховати чисельні хабарі, якіотримують служителі Феміди.


Але навіть попри прийнятізаходи для приховання незаконно отриманихстатків, про хабарництво у судовійсистемі України яскраво свідчатьчисельні скандали довкола так званих«мажорів» - дітей суддів, які роз’їжджаютьна дорогих автівках та виходять «сухимиіз води» із ситуацій, які спричинилаїхня ж неправомірна поведінка.


Саме тому антикорупційналюстрація, яку проведе Об’єднанаопозиція «Батьківщина» одразу після отриманняпарламентської більшості на майбутніхвиборах до Верховної Ради, для чеснихна руку суддів матиме виключно формальнийхарактер – вона лише підтвердитьправомірність прийнятих ними рішень.Натомість корупціонери у мантіях будутьпритягнуті до відповідальності тавтратять займану посаду.


Павел ПЕТРЕНКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини