MENU

Не нам цар Петро приніс нову традицію, а ми принесли нову традицію для Московії

495 1

Вчора ведучі на ТВІ поздоровляли з Новим Роком і серед іншого сказали, що святкування Н.Року 1 січня започаткував цар Петро 1.


Дорогенькі мої українські проукраїнські журналісти, ну, скільки можна папужачо повторювати чужі міфи? 

Петро 1 на Московщині і календар змінив - в них літочислення велось «від сотворення світу», і на ті часи було вже сім тисяч з чимсь рік, тоді як у Україні так само, як у всіх інших країнах Європи століттями вже відраховували дні «від Різдва Христова». 

І Петро 1, встановлюючи нову дату зміни року - 1 січня посилався і на нашу традицію: 


(Великий Государь указал сказать: 


известно Ему Великому Госу-дарю не только что во многих Европейских Христианских странах, но и в народах Славянских, которые с Восточною православною нашею Церковью во всем согласны, как: Волохи, Молдавы, Сербы, Далматы, Болгары и самые Его Великаго Государя подданные Черкасы и все Греки, от которых вера наша православная принята, все те народы согласно лета свои счисляют от Рождества Христова осьмь дней спустя, то есть Генваря с 1 чис-ла, а не от создания мира) 

Іншими словами, не нам цар Петро приніс нову традицію, а ми принесли нову традицію для Московського царства.

Звідси: Загальновідомо, що Новий Рік в Європі - свято, яке стоїть на другому місці після Різдва. Ні-ні, не в плані послідовності подій, а в плані Свята. Найбільше свято там - Різдво.


А у нас, людей, що виросли в СРСР - Новий Рік. Єдине спільне для всіх свято з щирим, безідеологічним - людським, наповненням в наскрізь фальшивій заідеологізованій країні.

mysliwiec


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини