MENU

Українське питання обговорять на Мюнхенській безпековій конференції

157 1

На порядок денний цьогорічної Мюнхенської безпекової конференції винесене питання України, повідомляютьнімецькі ЗМІ. Ювілейну 50-ту зустріч з питань безпеки планують відвідати близько двадцяти лідерів держав світу та пів сотні міністрів закордонних справ.

Загалом на високому форумі очікується близько 300 політиків та експертів з питань політики безпеки з усього світу, повідомляє DW.

Провідну тему 50-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки оголосять незадовго до її проведення наприкінці січня. Однак, за повідомленням агентства dpa, дискусії провідних політиків світу цьогоріч будуть присвячені «конфлікту у Сирії, а також Україні». Обговорення ситуації у гарячих точках та зонах криз є традиційним для цього форуму.

50-та Мюнхенська конференція з питань безпеки відбудеться з 31 січня по 2 лютого 2014 року.

Відверті розмови

Мюнхенську конференцію започаткували у 1963 році, у розпал «холодної війни». Тоді зустріч високих представників країн-членів НАТО в Мюнхені була присвячена виключно конфлікту між Заходом та Сходом. Від того часу Мюнхенська конференція з питань безпеки неодноразово змінювала свій профіль.

Після падіння Берлінської стіни форум відчинив свої двері для держав з Центральної та Східної Європи, включно з країнами, які входили до складу Радянського Союзу. З часом у фокус мюнхенських дебатів дедалі частіше потрапляла Азія. Загалом же розвиток Мюнхенської конференції віддзеркалює процеси глобалізації світу та політики безпеки.

Зазвичай уже протягом півстоліття провідні політики світу та експерти з питань безпеки обговорюють щороку актуальні питання політики безпеки та висловлюють свої погляди на кризи у певних країнах. Як зазначають оглядачі, часто на Мюнхенській конференції можна почути доволі відверті позиції політиків, оскільки цей форум не належить до офіційних державних заходів, а являє собою приватну зустріч впливових людей світу.

У 2009 році слово на Мюнхенській конфренції отримала тодішня прем’єрка України Юлія Тимошенко. Нинішній президент України Віктор Янукович виступав під час 48-ї Мюнхенської конференції у 2012 році у ході дискусії на тему «Енергія, ресурси та довкілля – нові параметри безпеки?».

CitizenJournal.info


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини