MENU

10 важливих фактів про здоров'я зубів

290 0

Зуби варто чистити двічі на день, і це прописна істина. Є ще кілька не таких очевидних порад, які допоможуть вам на довгі роки зберегти гарну посмішку.

1. Дентин - це шар білого кольору під напівпрозорою емаллю, який і надає колір зубам. Насправді білий - це колір молочних зубів, так само високою прозорістю володіє емаль у молодих людей. Чим старша людина, тим менш прозора емаль і зуби мають жовтий відтінок. Іноді хімічне відбілювання зубів може викликати підвищену їх чутливість. Емаль можуть пошкодити відбілюючі пасти і процедури відбілювання. Медичних показань до відбілювання зубів немає. З естетичних міркувань є сенс відбілити зуби завзятим курцям, любителям чаю і кави. У цьому випадку лікар зніме зовнішній харчовий наліт, що глибоко в'ївся.

2. Якщо у вас є звичка повільно потягувати сухе вино або колу, майте на увазі: при цьому в ротовій порожнині починає утворюватися кислота, яка руйнує емаль.

3. Уникайте сухості в роті, так як вона теж посилює проблему. Регулярно протягом дня пийте воду - так ви змиєте кислоту, що утворюється в ротовій порожнині.

4. Скреготіння зубами уві сні теж може завдати шкоди зубам. Тертя зубів один об одного сприяють стиранню емалі.

5. Руйнування зубів можна звести до мінімуму, якщо чистити їх після кожного прийому їжі. Рекомендується чистити зуби круговими рухами протягом трьох хвилин.

6. Щоб очистити міжзубні проміжки, використовуйте зубну нитку, а не зубочистку, яка може поранити ясна.

7. Для зміцнення зубів стоматологи часто застосовують фторид. Ви можете отримати його з продуктів харчування. Вживайте для приготування їжі фторовану сіль. Крім того, натуральними постачальниками фтору є морська риба, зелений чай і деякі види мінеральної води.

8. Замість гелевих паст краще використовувати звичайні білі зубні пасти. У багатьох пастах присутні різні лікарські добавки. Так, наприклад, використання зубної пасти з вмістом солей кальцію та фосфатів призводить до насичення ротової рідини (слини) цими мікроелементами з наступним проникненням їх в емаль тобто відбувається мінералізація емалі, що є профілактикою карієсу. Зубна паста з екстрактами лікарських трав зменшує кровоточивість ясен, зубна паста з триклозаном забезпечує тривалу антибактеріальну дію. Для чищення зубів користуйтеся м'якими щітками та щітками середньої жорсткості. Не забувайте міняти зубну щітку кожні два-три місяці.

9. Чим частіше ви перекусуєте солодощами (шоколадні цукерки, льодяники, крекер) - тим частіше ваші зуби піддаються атаці кислотою. Важливо знати, що не у всіх людей добре виражена очищаюча здатність слини, що складається в постійному механічному і хімічному очищенні порожнини рота від залишків їжі, тому дуже важливо почистити зуби після їжі або прополоскати рот теплою водою.

10. Піклуватися про зуби можна і за допомогою чорного чаю. Два рази в день полощіть рот міцною заваркою, це допоможе позбутися від кровоточивості ясен. Полоскання рота зеленим чаєм без цукру - профілактика розвитку карієсу.

ilife-news.com


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини