MENU

Бездіяльність Януковича тягне на 10 років

1877 7

Я як народний депутат звернувся до Генпрокурора і до міністра внутрішніх справ з вимогою оприлюднити назви підрозділів, які брали участь у силовому протистоянні з мирними громадянами і перевищили свої повноваження 30 листопада, 1 та 11 грудня 2013, 10 січня 2014, а також в інші дні.

Як повідомлялося, під час моєї особистої зустрічі з міністром внутрішніх справ В. Захарченком та Генеральним прокурором В. Пшонкою, я вимагав на час розслідування діяльності підрозділів Беркуту - щодо виявлення тих з них, хто перевищив повноваження і бив людей - відсторонити від виконання службових обов’язків підрозділи, які брали участь в масовому побитті громадян. Але ні в одному, ні в іншому випадку відповіді від високопосадовців не отримав.

Вчора Беркут знову перевищив свої повноваження і посадові інструкції, в тому числі і тим, що бив людей по голові. Таким чином, або кількість злочинців у Беркуті збільшується, або ті самі злочинці стають рецидивістами.

Тому також вимагаю вжити належних заходів, щоб невиявлені через бездіяльність слідства злочинці не брали участь у будь-яких діях стосовно громадян України, а відтак вимагає відсторонити згадані підрозділи від виконання своїх обов’язків і розглянути можливість звільнення з міліції всіх співробітників цих підрозділів без права поновлення.

Також звертаюся до Президента з попередженням про те, що він несе персональну відповідальність за те, що слідство досі поіменно не назвало злочинців, які били людей, і що ці злочинці через не відсторонення згаданих підрозділів досі носять зброю і форму. Попереджаю, його, що вразі неприйняття ним належних заходів, в тому числі і стосовно відповідальних за це міністра внутрішніх справ та прокурора, його дії потрапляють під дію статті 365 ч. 3 Кримінального Кодексу. Відповідно до цієї статті, приступна бездіяльність Президента буде кваліфікуватися, як перевищення влади (те, що мав зробити, але не зробив), що карається позбавленням волі на строк до 10 років та строк давності за якої складає теж 10 років. Строк давності у випадку В.Януковича буде обчислюватися після того, як він складе повноваження Президента.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини