MENU

Суд над Януковичем може розпочатися ще до Виборів-2015

784 0

Український суд відмовився розпочати судовий процес над Януковичем за події силового розгону демонстрантів, які відбулись 30 листопада і 1-го грудня.

09 грудня 2013 року я подав до Вищого адміністративного суду України позов про визнання протиправної бездіяльності Президента Віктора Януковича, який не звільняє з займаної посади Міністра внутрішніх справ та не вживає заходів для притягнення до відповідальності всіх тих, хто винен у побитті мирних демонстрантів.

Разом з тим, на Майдані мітингувальники одноголосно ухвалали Резолюцію, яка вимагає у суду справедливого і ефективного процесу над Януковичем, як це передбачено статтею 6 Європейської Конвенції з прав людини. Але в порушення вимог Кодексу адміністративного судочинства суддя Олександр Веденяпін впродовж місяця так і не відкрив провадження в справі, необґрунтовано повернув мені позов.

Суддя Веденяпін, навіть без відкриття провадження в справі, виклику заявлених свідків, підозрюваних і постраждалих, за зачиненими дверима розглянув всі наявні в справі докази вини Януковича і вважає їх недостатніми. Зазначені обставини грубо порушують конституційне право громадянина на захист в суді і черговий раз доводять, що суду в Україні немає. Каста недоторканих міністрів, прокурорів на чолі з Президентом поки що можуть залишитись безкарними за будь-який злочин, будь-то побиття людей, або навіть вбивство.

Не зважаючи на це, я не здаюсь і подав до Європейського суду з прав людини відповідну скаргу. У разі розгляду цієї скарги за прискореною процедурою, що є цілком вірогідним, суд над Януковичем в Україні може розпочатись ще до виборів Президента у 2015 році.

Віталій КУПРІЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини