MENU

Депутат від КПУ Голуб підписує «брєд», якого навіть не читає

450 0

«Догляд долі». Депутат ВР від КПУ Олександр Володимирович Голуб ще не знає, що він нібито знає, що це таке. Але я зараз поясню 

Річ у тім, що депутат Голуб подав проект постанови про відзначення на державному рівні 215-річчя великого російського поета Пушкіна. Як сказано в проекті, за внесок у розвиток української літератури. 

Я Пушкіна дуже поважаю як творця модерної російської мови, але до чого тут українська література? - подумав я. І поліз у пояснювальну записку.

З записки я й дізнався про Пушкіна страшне: «З 1816 року, услід за Жуковським, він звертається до елегії, де розвиває характерні для цього жанру мотиви: нерозділеного кохання, догляду молодості, згасання душі».

Ви вже здогадалися? Правильно. Майже вся «записка» (між іншим, документ!) являє собою хріновий переклад статті російської Вікіпедії про Пушкіна. «Починаючий поет» (це теж із записки) насправді писав про «уход молодости». Ну, а що «уход» можна перекласти і як «догляд» - ясно всім 

Між іншим, депутат Голуб, львів’янин, прекрасно володіє і російською, й українською (ми, Олександри Володимировичі, взагалі такі). Інша річ, що людина підписує брєд, якого не читає… Ну та він же такий не один. 

Хай видасть тепер премію секретарці. Чи хто там у нього.

P.S. Трішки серйозного. Чому і якого біса Україна має коштом держбюджету вшановувати Пушкіна? Питань нема, чувак він геніальний. Але на всіх геніальних бюджету не вистачить. Тут на одного письменника Януковича з 20-мільйонними гонорарами і то бюджету не вистачає (правда, не через письменство)…. Але ж Янукович хоча б місцевий (censored). А Пушкін? 

Як сказано в записці Голуба, Пушкін, наприклад, працював чиновником в Одесі. Ну й що? Ні для кого ж не секрет, що ні хріна там Пушкін насправді не працював, а волочився за дружиною свого шефа, графа Воронцова. Олєсь Бузіна тєряєт такой сюжет! 

А ще саме в Одесі Пушкін ознайомився з творчістю такого собі лорда Байрона. Яка на нього неабияк уплинула. Про це навіть та ж Вікіпедія пише. Ау, ну й коли в Росії запропонують бюджетним коштом відзначити день народження Байрона «за внесок в російську літературу»? Я жду!

P.P.S. Утім, депутат Голуб пішов далі: він також пропонує відзначити державним коштом 200-річчя Міхаіла Лєрмонтова. Теж за «внесок». Зокрема, виявляється, М. Лєрмонтов міг бути знайомий із Т. Шевченком.

Я не жартую. В проекті так і написано: «це майже доведено».

Ну, зате хоча б про «догляд молодості» в проекті по Лєрмонтову не йдеться. І то слава богу.

Olexander Mykhelson


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини