MENU

Сьогодні в США пройде засідання по ситуації в Україні

467 1

Сьогодні, 15 січня, сенат США збирає слухання на тему: «Наслідки кризи в Україні», на яких буде обговорюватися ситуація в Україні. Засідання буде транслюватися наживо. Початок о 14.00 за місцевим часом. В Києві це буде 21.00.

Це засідання є надзвичайно важливим, оскільки минулого тижня Сенат прийняв резолюцію щодо введення персональних санкцій проти українських політиків у випадку повторного застосування сили.

Головним доповідачем буде заступник держсекретаря Вікторія Нуланд, яка подає Джону Керрі прізвища для затвердження адресних санкцій згідно зі статтею 121 Акту про іміграцію та національність США. Компанію Нуланд на слуханнях складе «яструб» Збігнев Бжезинський. Вести слухання буде глава комітету сенатор Менендез, накручений позаминулого тижня на зустрічі з діаспорою в Нью-Джерсі.

 

Раніше, 13 січня, український журналіст і блогер Сергій Лещенко повідомив, що вже озвучене перше прізвище зі списку осіб, проти яких збираються вводити санкції.

 

Як зазначає медіапортал української діаспори, минулого тижня представники української діаспори зустрічались із впливовим сенатором-демократом Робертом Менендезом. Під час зустрічі представники діаспори наполягали на тому, щоб уряд США зайняв сильну позицію щодо тиску Москви на Україну, через який президент України змушений був відмовитись від підписання угоди про Асоціацію з ЄС. У вівторок Сенатом було прийнято резолюцію щодо України.

 

«В десятих числах грудня минулого року заступник Держсекретаря США Вікторія Нуланд після того, як особисто переконалася в неадекватності Януковича, зустрілася з низкою українських олігархів, - пише блогер paus144, - їм фактично був поставлений ультиматум: або вони через підконтрольних їм депутатів вимагають відставки уряду та президента України, або їх активи на Заході будуть заморожені.

 

Блогер переконаний, що вони (олігархи — ред.) за звичкою «включили дурку», вирішивши замилити очі американцям косметичними перестановками, на кшталт відсторонення мера Києва Олександра Попова. 

Події ж останніх днів показують, що слова Нуланд не були сприйняті всерйоз і влада України продовжила свою звичну політику терору, залякування та побиття протестуючих, яка закінчилася побиттям «Беркутом» одного з лідерів опозиції, екс-міністра МВС Юрія Луценка.

 

ТЕКСТ РЕЗОЛЮЦІЇ

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини