MENU

Без ідентифікації спецпризначенців побиття журналістів неможливо зупинити - Томенко

185 0

Такий висновок можна зробити за підсумками сьогоднішнього засідання Комітету з питань свободи слова та інформації, де розглядалися питання розслідування справ щодо побиття журналістів під час Євромайданів, повідомив Голова Комітету Микола Томенко.

За його словами, такий висновок випливає із сьогоднішньої інформації представників Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ щодо розслідування фактів перешкоджання законній професійній діяльності журналістів під час висвітлення ними подій на Євромайданах.

Так, за даними міліції, зараз розслідуються справи про перешкоджання професійній діяльності 27 журналістів. Однак, за інформацією правоохоронців, під час допитів жоден із представників ЗМІ не зміг впізнати нападників.

«Ми будемо повертатися до цього питання у разі нових звернень стосовно парламентського контролю чи нових даних журналістів щодо безпрецедентного побиття великої кількості працівників ЗМІ. Але ми знаходимося в патовій ситуації: журналісти не можуть впізнати нападників, а керівники спецпідрозділів, які вочевидь на відео могли би впізнати своїх підлеглих, не хочуть цього робити і, скоріше за все, не будуть», – зазначив Микола Томенко.

Тому, на його переконання, вихід з цієї ситуації один: ухвалення рішення стосовно ідентифікації (скажімо, шляхом нумерації) спецпризначенців для того, щоб на відео чи фото можна було би впізнати людину, яка перевищила свої службові повноваження або була причетна до побиття людей.

Микола ТОМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини