MENU

Парламентська більшість перетворила прийняття бюджету на формальність. Гроші вже розписані

434 0

Тільки що завершилось те що повинно було бути засіданням бюджетного комітету з розгляду проекту бюджету 2014 та пропозицій до нього. Банальна імітація в стилі блюзнірства в виконанні представника уряду, керівництва комітету та рядових депутатів (більшості).

Ніхто нічого реально не розглядав, не вивчав та не обговорював. Я вже навіть не про те що бюджет повинен був бути поданий до ВР ще 4 місяці тому та розглядатись в три читання на протязі майже трьох місяців, а реально зявився лише 19 грудня. До 8 січня було подано 3,061 пропозицій (правок) які зайняли 535 сторінок. Так оці правки були роздані в комітеті сьогодні о 10:30. Зробив експеримент скільки займає прочитати одну сторінку - від 2.5 до 3 хвилин. Тобто щоб просто прочитати на це потрібно безперервно більше доби. Фізично до засідання прочитати неможливо. Згідно регламенту, комітет повинен був розглянути кожну правку.

Куди там, як зясувалось, вчора у голови зібрали якесь неформальне збіговисько і начеб то це збіговисько розробило якийсь проект рішення комітету яким вносяться зміни до бюджету не на основі правок, а як комусь хотілося або як хто міг виторгувати. На самому засідання замміністра фінансів (міністр звичайно не прийшов) зневажливо коли хотів відповідав, коли не хотів не відповідав, коли навіть ніс просто нісенітницю (диву дивуєшся хто в цій країні приймає рішення та займає найвищі посади) і все це під смішки та інколи регіт головуючого та присутніх. Реально відповідей на запитання не було. Головуючий попри зауваження щодо невідповідності процедурі та протести деяких депутатів, відмовився проводити обговорення бюджету й правок та поставив нікчемний проект рішення який не базується навіть на внесених пропозиціях на голосування. Матеріально забезпечені раби (МЗР-и) проголосували.

Мене дивує навіщо взагалі проводити ці засідання. У мене психологічно виникло якесь неприємне відчуття, що навіть не голосуючи за це, самою своєю присутністю я вже приймаю участь в якійсь легітимізації цього блюзнірства. Якщо дивитись не на форму, а на суть, то можна сказати що не існує бюджетного комітету, що не існує верховної ради, що не існує незалежної судової гілки влади, що не існує де факто державних інститутів. І взагалі постає питання чи існує така держава як Україна з точки зору функціонування державних інститутів?!? Таке відчуття що її ще потрібно створити.

Павло РИЗАНЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини