MENU

Прошу опозицію разом із громадянським суспільством діяти невідкладно та рішуче - Тимошенко

830 3

16.01.2014 р. у Верховній Раді відбулося «ухвалення» законів без самого факту результативного голосування за них. Це не лише очевидний злочин, за який, коли прийде час, усі винні понесуть кримінальну відповідальність, це ще й остаточна ліквідація українського парламентаризму як головної гілки державної влади в Україні.

Я переконана, що всі ці події в парламенті санкціоновані Віктором Януковичем. Сьогодні він, свідомо вбивши парламентаризм, зробив ще один вагомий крок до встановлення в Україні реальної неодиктатури.

Я вважаю, що парламентська опозиція зараз зобов’язана зробити наступні дії.

Перше. Якомога швидше направити відкриті публічні листи В.Януковичу та В.Рибаку з вимогою не підписувати ці законопроекти, за які не проголосував парламент, із чітким викладенням суто юридичних доказів цих фактів, підтверджених якісними відеозаписами.

Друге. Якщо після таких публічних листів В.Янукович та В.Рибак усе ж таки підпишуть ці нелегітимні закони, я прошу парламентську опозицію негайно, у день підписання цих законів, передати до Генеральної прокуратури юридично мотивовану заяву про злочин В.Януковича, В.Рибака, І.Калетніка, В.Олійника та інших причетних і добитися внесення цієї заяви до Єдиного реєстру кримінальних розслідувань.

Третє. Я прошу опозицію негайно передати до суду скаргу про те,  що 16 січня у Верховній Раді  було сфальсифіковано процес ухвалення законів з вимогою визнати ці голосування недійсними. До скарги необхідно додати переконливі відеодокази  фальсифікацій  голосування та наполягти на винесенні постанови суду щодо  призупинення процесу підписання цих законів до моменту розгляду справи в суді.

Четверте. Я прошу опозицію цю судову справу про нелегітимність ухвалення 16 січня у Верховній Раді України пакету законів провести через усі інстанції національної системи судочинства.  Обов’язково, якомога швидше передати цю справу про фальсифікацію 16 січня голосування в українському парламенті до Європейського суду з прав людини і попросити розглянути її в пріоритетному порядку.

П‘яте. Незалежно від того, що робитимуть українські суди та Генеральна прокуратура для зупинення процесу нелегітимного голосування у Верховній Раді (скоріше за все вони будуть покривати цей злочин), я прошу опозицію негайно створити громадську публічну слідчу комісію зі знаних правознавців України, яка разом із журналістами публічно дослідить  факт фальсифікації 16 січня 2014 р. голосування у Верховній Раді та зробить свій публічний висновок щодо цих подій зі справедливими вимогами до органів української влади. Цей експертний висновок, можливо, треба буде долучити до заяви до Європейського суду.

Я прошу опозицію разом із громадянським суспільством діяти невідкладно та рішуче, бо ми захищатимемо не закони, над якими 16 січня познущався В.Янукович, а український парламентаризм, який є останньою барикадою перед остаточним встановленням неодиктатури.

Я прошу опозицію діяти невідкладно.

Юлія Тимошенко,

Качанівська колонія,

м.Харків.

16.01.2014р.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини