MENU

Віднині блогер трактується як більший злочинець, ніж гопник, що тероризує район

1940 2

Влада за останні два місяці дохалєри зробила, щоб радикалізувати протести. А опус Колесніченко-Олійник №3879 остаточно робить мирні форми протесту безглуздими. Проста раціональність: нащо обмежувати себе мирними формами протесту, якщо за них така ж сувора відповідальність як і за більш радикальні. Наприклад заклик до блокування доступу до житла і споруд, що є трохи не найбільш мирною дією, прирівнений до заклику до підпалу, погрому, блокування і за це можна сісти до 6 років. Штрафів навіть не передбачено. А хуліганство, наприклад, це штраф і обмеження волі, ув'язнення тільки за групове. Тобто блогер трактується як більший злочинець, ніж гопник, що тероризує район. Воно й зрозуміло - гопники для представників сьогоднішнього уряду люди більш соціально близькі.

Захоплення будівель і споруд фактично прирівнюється до їх блокування, оскільки за них майже однакові строки обмеження волі чи ув'язнення.

За блокуваня транспортних комунікацій введено ув'язнення до 2 років, за блокування житла - до 3 років, чого раніше взагалі не було. Загалом, блокування житла прирівнене до незаконного проникнення в нього і групова така дія може потягнути від 2 до 6 років. А от, наприклад, умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах загрожує штрафом або ув'язненням до 4 років. Тобто, якщо ви вже прийшли з друзями до житла Захарченко чи Медведчука ваші дії очевидно не мають обмежуватися простим блокуванням, треба туди зайти, роздивитися, так би мовити, інтер'єр, і щось зламати обов'язково - менше отримаєте.

Для порівняння, умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження (не міліціонеру) потягне максимум на 3 роки, групове - на 5 років. Те ж саме , заподіяне у стані сильного душевного хвилювання (а хто ж на мітингах не в стані хвилювання!) - максимум 2 роки ув'язнення. На ті ж 2 роки можна сісти просто за статтю чи допис в Інтернеті де звинувачується хтось у вчиненні злочину, якщо це буде протрактовано як наклеп.

Опір міліції може потягнути як штраф, так і 2-6 років в'язниці. А легке і середнє побиття міліціонера - 3-7 років. Так що інколи варто оцінити градус конфлікту і не витрачати часу на слова. При цьому просто погрожувати насильством міліціонеру не раціонально - вже буде до 4 років.

Все це я написали лише з метою наочно продемонструвати як ПР і комуністи свідомо криміналізують мирні форми протесту. А якщо людині немає різниці сісти на однаковий строк за мирне пікетування і висловлювання власної думки, чи нищення і побиття, то на протести будуть ходити лише з метою руйнувати і бити. Отака логіка.

Ольга ЛЕНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини