MENU

Хто з чиновників, відповідальних за охорону здоров'я, визнав корисним і припустимим використання водометів на морозі?

636 1

Сьогодні Кабінет Міністрів вирішив прибрати температурне обмеження застосування водометів при охороні громадського порядку.

Постановою №14 від 22 січня 2014р. викладено в новій редакції   пункт 16 Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку, затверджених постановою Ради Міністрів Української РСР від 27 лютого 1991 р. № 49 (ЗП УРСР, 1991 p., № 3, ст. 18; Офіційний вісник України, 1997 p., число 32, с. 4; 2001 р., № 47, ст. 2089).

Стара редакція була така:

16. Водомети застосовуються для розсередження учасників масових безпорядків при температурі атмосферного повітря не нижче 0 градусів С. 

А ось і нова:

“16. Водомети застосовуються працівниками міліції для припинення масових безпорядків і групових порушень громадського порядку, відбиття нападу на будівлі, приміщення, споруди і транспортні засоби незалежно від їх належності, захисту громадян і самозахисту від нападу та інших дій, що створюють загрозу їх життю, здоров’ю, житлу чи майну.”.

От тільки відповідно до Закону «Про міліцію», Повний перелік спеціальних засобів, а також правила їх застосування встановлюються Кабінетом Міністрів України за висновком центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я, і Генеральної прокуратури України і публікуються в засобах масової інформації. 

З прокуратурою все зрозуміло, але цікаво, хто з чиновників, відповідальних за охорону здоров'я, визнав корисним і припустимим використання водометів на морозі?

Игорь ГОЛОВАНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини