MENU

Кабмін та МВД визнали, що водомети при -15 задіяли на Грушевського без дозволу МОЗ

694 2

Вы же помните, я написал заметку о «Водометах на морозе», где заподозрил Кабмин и МВД в том, что они неправомерно приняли решение об использовании водометов против людей на морозе. Самое удивительное, что в Законе «О милиции» прямо сказано, что правила использования спецсредств сотрудниками милиции Кабмин утверждает на основании выводов МОЗа Украины и ГПУ. Я сделал запросы в МОЗ и ГПУ и установил, что такие выводы Кабмину никто не давал. Налицо превышение должностных полномочий. 

Ниже аналогичные запросы в Кабмин и МВД и ответы на них) 

22 січня 2014 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 14 «Про внесення змін до пункту 16 Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку» (далі за текстом – «Правила»), якою вилучив з Правил заборону на застосування працівниками міліції водометів при температурі атмосферного повітря не нижче 0 °С. Тобто, зараз працівники міліції можуть застосовувати водомети проти людей при будь-якій температурі атмосферного повітря, навіть при - 15 °С.

1. Прошу повідомити, чи Кабмін України узгоджував з Генеральною прокуратурою України та Міністерством охорони здоров'я України зміни до пункту 16 Правил? 

2. Чи надавало МОЗ України та ГПУ висновки щодо нових правил застосування працівниками міліції водометів?

ОТВЕТ:

За результатами опрацювання Вашого запиту від 04.02.2014 р., що надійшов до Секретаріату Кабінету Міністрів електронною поштою, у межах компетенції повідомляємо.

Згідно з Законом України “Про Кабінет Міністрів України” та відповідно до § 1 Регламенту Кабінету Міністрів України (далі – Регламент) Кабінет Міністрів є колегіальним органом.

Питання діяльності, зокрема міністерств, у Кабінеті Міністрів представляють відповідні міністри, які забезпечують формування та реалізацію державної політики у відповідній сфері.

Положенням про Міністерство внутрішніх справ, затвердженим Указом Президента України від 06.04.2011 р. № 383, визначено, що МВС є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади у формуванні та реалізації державної політики, зокрема, у сфері захисту прав і свобод людини та громадянина, боротьби зі злочинністю, розкриття та розслідування злочинів.

Головним розробником постанови Кабінету Міністрів, про яку йдеться у запиті, є МВС.

Відповідно до глави 3 Регламенту головний розробник здійснює процедуру погодження та консультації щодо проекту акта Уряду.

Крім того, параграфом 43 Регламенту визначено, що матеріали погодження проекту акта Кабінету Міністрів (листи із зауваженнями і пропозиціями, копії проекту акта з візами тощо) зберігаються протягом п’яти років в архіві розробника.

Разом з тим, згідно з пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів від 25.05.2011 р. № 583 “Питання виконання Закону України “Про доступ до публічної інформації” в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органах виконавчої влади” Секретаріат Кабінету Міністрів не є розпорядником інформації за запитами стосовно інформації інших державних органів України, а також щодо інформації, яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних або яка потребує створення в інший спосіб.

Ураховуючи викладене, Ваш запит відповідно до частини третьої статті 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації” листом від 06.02.2014 р. за № 1209/0/2-14 надіслано до МВС для розгляду та інформування.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю 

Секретаріату Кабінету Міністрів України

---

22 січня 2014 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 14 «Про внесення змін до пункту 16 Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку» (далі за текстом – «Правила»), якою вилучив з Правил заборону на застосування працівниками міліції водометів при температурі атмосферного повітря не нижче 0 град. C. Тобто, зараз працівники міліції можуть застосовувати водомети при будь-якій температурі атмосферного повітря, навіть при - 15 °С.

1. Прошу повідомити, чи МВС України узгоджувало з Генеральною прокуратурою України та Міністерством охорони здоров'я України зміни до пункту 16 Правил? 

2. Чи давало МОЗ України та ГПУ висновки щодо нових правил застосування працівниками міліції водометів?

ОТВЕТ:

У Міністерстві внутрішніх справ розглянуто Ваш запит на інформацію щодо внесення змін до пункту 16 Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку.

У зв’язку з цим повідомляємо наступне.

Постанова Кабінету Міністрів України від 22 січня 2014 року № 12 „Про затвердження Порядку проведення додаткових заходів захисту безпеки громадян” прийнята з дотриманням вимог Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 950.

Начальник О.О. Крикун

Клим БРАТКІВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини