MENU

Яценюк вимагає від Януковича підписання проголосованого сьогодні закону

809 2

Голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк звертається до Януковича негайно підписати ухвалений сьогодні Верховною Радою закон про скасування диктаторських законів. Про це він наголосив парламентським журналістам по завершенні ранкового засідання Верховної Ради у вівторок, 28 січня.

 

Він наголосив, що щойно парламент скасував «усі закони, які голосувалися руками». Зокрема, за його словами, парламент скасував закон про внесення змін до закону про судоустрій, який викликав найбільші протести в країні.

«Парламент прийняв рішення. Звертаюся до Віктора Януковича негайно підписати закон, який щойно проголосував парламент», - підкреслив він.

«Ми нарешті закрили ганебну практику голосування руками і скасували ті закони, проти яких повстала вся Україна», - наголосів Арсеній Яценюк.

«Усі закони, які мали репресивний характер, скасовані», - наголосив він і підкреслив, що серед інших було скасовано закон, «який забороняв українцям вільно розмовляти, вільно збиратись, вільно висловлювати свою позицію».

Він повідомив, що зараз проходитиме другий етап переговорів - щодо законопроекту про амністію: «Це дуже важлива умова. Ми йдемо дискутувати, коли набуде чинності цей закон. Наше завдання – звільнити людей. Чим швидше, тим краще».

За словами Арсенія Яценюка, умови опозиції стосовно законопроекту про амністію – «амністувати усіх осіб, окрім убивць»: «Тобто під статтю амністії не підпадають вбивства, викрадення, напади на журналістів та катування людей».

Під час засідання Ради Арсеній Яценюк також наголосив, що під час наради у спікера було досягнуто домовленості щодо розгляду на вечірньому засідання  питання про створення ТСК щодо внесення змін до Конституції: «Ми домовились про те, що ми готуємо зараз законопроект. Він не потребує включення до порядку денного, і ми будемо пропонувати о 4 годині проголосувати і створити ТСК про внесення змін до української Конституції».

Відповідаючи на запитання журналіста щодо відставки голови Кабміну Миколи Азарова, Арсеній Яценюк наголосив: «Ми очікуємо указ президента Януковича про відставку Кабміну. Тому що заява про відставку прем'єр-міністра тягне за собою відставку всього уряду. Нехай Янукович підписує указ про відставку».

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини