MENU

У Львові звільнився боєць «Грифону», бо на Майдані стоїть його батько

1395 4

У Львові написав рапорт на звільнення працівник «Грифону» Микола Ковбаса, який прослужив у спецпідрозділі чотири роки.



Останньою краплею для такого кроку правоохоронця стало переглянуте відео, на якому «колеги» Миколи знущаються із оголеного затриманого -- козака Михайла Гаврилюка.

А ще він вирішив покинути службу через те, що на Майдані уже три тижні стоїть його батько.

Про це Микола Ковбаса розповів в ексклюзивному інтерв'ю програмі «Особливий погляд» телеканалу ZIK.

Микола став першим представником львівського «Грифону», який покидає лави спецпідрозділу через революційні події. Головний обов'язок «Грифону» - охорона судів. Але після сутичок на вул. Грушевського у Києві львівських бійців скликали у так званий резерв і розмістили на території Львівської обласної психіатричної лікарні на вул. Кульпарківській.

«Раніше ніколи не збирали резерв. На мій погляд, це сталося через страх перед агресивно налаштованими громадянами», - каже Микола Ковбаса.

Останньою краплею для Миколи стало відео про знущання над козаком Михайлом Гаврилюком.

«Після такого, я взагалі не хочу бути причетним до правоохоронців. І, якщо чесно, мені зараз соромно, що я працював в органах внутрішніх справ», - пояснив своє рішення чоловік.

Хоча безчинства, відзняті на відео, чинили представники «Беркуту», все ж, за словами Миколи Ковбаси, «у ці дні кожен правоохоронець напоготові будь-якої миті їхати до Києва». Виконати цей наказ уже екс-«грифонівець» не зміг би, адже на Майдані три тижні перебуває його батько.

«Якби надійшов наказ застосовувати проти людей -- нехай навіть не бойові патрони -- а звичайні шумові чи димові гранати, я не зміг би цього робити? Хіба я зміг би кинути гранату, знаючи, що там мій батько?» - підсумував Микола Ковбаса.

tvzikua


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини