MENU

Як убезпечити себе від інформаційної війни влади проти Євромайдану

462 1

Про інформаційні війни, або як убезпечити себе від розводу. Друзі! Сьогодні вранці, побачивши, як мої знайомі починають перемощувати інфо про начеб-то можливість підстави з чоловіком на відео прийшла в шок. Розумні, освічені люди. Спочатку плакала від безвихіддя, а потім вирішила написати пост, принаймні це в моїх силах.

Я не претендую на гуру піару, але друзі ті методи, якими наразі користується влада, настільки банальні та примітивні, що їх легко можна розпізнати. Вже пройшли часи, коли вони постили про бомжів і тд., тепер війна перейшла в русло – посій зерно недовіри. Приклади: дискредитація телеканалів. Вчора – сьогодні почали з’являтися статті, про проплачені сюжети Королевської на плюсах, чи про те, що машина 5 каналу стояла недалеко від місця, де Беркут. Пише це людина, до речі, на Кореспонденті, в блозі, людина, яку якщо погуглити можна швидко знайти по замовним статтям на Обозі. Наступними стануть сценарії, які вже гуляють в Росії – відео монтаж – «не дай развести себя как лоха последнего».

Кілька днів тому в «Критичній точці» на ТРК «Україна» показали чудовий сюжет, як на Майдані знущаються над тваринами. І знаєте що – половина моїх знайомих тварино захисниць готові знищити той Майдан, який вони раніше підтримували, і де вони просто не помітили, як знущаються над цуциками та майже їх поїдають. Інша аудиторія – люди, які вірять в теорії змов, або не вірять в самоорганізацію. Для них був чудовий підсумковий сюжет на Інтері про те, як американський держдеп фінансує оце все. Блін, аж прикро стала, що я такий «лошара» стільки своїх грошей туди вбахала, коли можно було просто в Обами взяти.

Друзі! Вони не писатимуть, що Майдан це погано, не очікуйте цього – вони битимуть по різним групам та сіятимуть у вас зерно недовіри та сумніви. «А что если?», «альтернативная точка зрения» ітд. А кожен же вважає себе розумним, аналітиком, який не дасть «себя розвести». І повірте, ви навіть не помітите, як за пів року ви, навіть ті, хто ходив на Майдан, вважатимете, що вас ошукали, що вами скористалися, що це все було грою, маніпуляцією та обманом.

І знаєте, що найгірше. Що люди ведуться. Вони перепощують це зі словами «альтернативное мнение», сіючи те саме зерно недовіри серед друзів та обговорюючи це відкрито. А потім ця альтернатива передається далі, і далі.
До речі колись проводили чудовий експеримент – сімю не пам’ятаю чи то з Латвії, чи Литви, переселили на 3 місяці в Москву і єдиною вимогою було дивитися лише місцеве телебачення та читати лише місцеві ЗМІ. Так от за 3 місяці експеримент показав, що ці люди думали та оцінювали ситуацію вже так само, як і всі інші росіяни.

До чого я веду? Боже збав не до реклами якихось не провладних ресурсів. А до того, що перед тим, як вестися та допомагати їм вигравати цю інформацій війну подумайте, перевірте джерело, погугліть, не ведіться так просто, та не допомагайте їм.

П.С. Останні 8 років працюю як раз піарником

Ustinova Alexandra


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини