MENU

«Для Заходу «тортури» української влади – це дикунство», - Горбач

764 0

Якщо для українських високопосадовців тортури - це буденна справа, то для міжнародної спільноти - це шокуюче дикунство. Таку думку висловив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Володимир Горбач, коментуючи масові побиття мітингуючих, арешти, знущання та вбивства.

Горбач переконаний, силовий тиск влади, який сьогодні спостерігається в Україні – те, чого не можна допускати у сучасному світі.

«Якщо такі події розгортаються поруч з європейським кордоном, західними дипломатами та громадськістю, це сприймається як дикість у сусідній хаті», - заявив представник «Третьої Української Республіки».

Він впевнений, порушення прав людини, що кваліфікується як злочини проти людства, примушує західні держави набагато серйозніше ставитися до проблем України.

«Вже той факт, що сьогодні у Києві перебуває і Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, і Єврокомісар Штефан Фюле, і багато депутатів Європарламенту, і спеціальний представник генерального секретаря ООН, багато про що говорить. Своєю присутністю вони намагаються не допустити ескалації насильства з боку владного режиму. Також вони постійно нагадують Януковичу про можливу відповідальність у випадку продовження обмеження прав людини в Україні», - розповів Горбач.

Представник «Третьої Української Республіки» вважає, що Захід намагається перетиснути «російський вплив» на українського президента.

«Президент знаходиться під російським ковпаком, оточений російськими спецслужбами, і протистояти йому, на превеликий жаль, можуть поки що лише західні дипломати. Дуже добре, що Янукович контактує з віце-президентом США Джо Байденом. Це вселяє надію, що Україна може вийти з конфлікту мирно. Однак, невідомо, як довго така комунікація це може тривати. Тому, на мою думку, чим довше не буде здаватися Майдан, тим слабшими будуть позиції Януковича і прихильників силового сценарію», - підкреслив Володимир Горбач.

Volodymyr Horbach


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини