MENU

Білозерська: «Рішення суду - копія у мініатюрі всіх рішень і поступок, які зараз робить влада»

299 0

3 лютого 2014 року апеляційний суд Київської області в особі судді Семенцова Юрія Вадимовича розглянув скаргу Михайла Бугая, у якого суд першої інстанції позбавив водійських прав строком на шість місяців.

Ситуація для останнього часу стандартна. Було так: Михайло возив фотокореспондента ІА «Поряд з вами» висвітлювати акцію протесту у Межигір’ї. Незабаром на нього було складено фальшивий протокол, що він нібито не зупинився на вимогу працівника ДАІ. Насправді Михайла жодного разу ніхто не зупиняв, а в час, зазначений у протоколі, Михайло не їхав по трасі, а перебував у м.Вишневому.

У ДАІшників і в суду першої інстанції не було жодних доказів порушення, нібито вчиненого Михайлом: ні фото- чи відеофіксації, ні навіть рапорту.

Отже, на сьогоднішній суд Михайло Бугай прийшов із захисником і просто і чесно розповів, як усе було. Захисник подав клопотання про допит свідків, які чекали за дверима - фотокореспондента ІА «Поряд з вами» і ще однієї дівчини. Вони могли засвідчити, що машину ніхто не зупиняв і що і в цей час вона взагалі не була у зазначеному місці.

Але суддя відмовився допитати свідків, мотивувавши це тим, що вони не зазначені у протоколі і під час суду першої інстанції (про який Михайла попередили буквально за півгодини) не було заявлено клопотання про їхній допит.

Суддя спитав, чи вперше Михайло притягається до відповідальності за порушення ПДД (відповідь - вперше), чи приніс він із собою якісь характеристики, чи має пом’якшуючі обставини. Характеристик не було, єдина «обставина» - малолітня дитина, наявність якої Михайло не зміг підтвердити, бо не взяв із собою свідоцтво про її народження.

Усе засідання тривало близько 15 хвилин. Далі суддя пішов до нарадчої кімнати, де перебував приблизно дві хвилини. Повернувшись звідти, він оголосив остаточне рішення: апеляційний суд пом’якшує рішення суду першої інстанції. Михайло Бугай позбавляється водійських прав не на шість, а лише на три місяці.

Рішення суду - копія у мініатюрі всіх рішень і поступок, які зараз робить влада. Максимум, на що вона погоджується - полегшити покарання невинним. Не закрити справу, а відпустити із СІЗО під домашній арешт, тощо.

Як на мене, пом’якшити покарання суд може, якщо людина визнає свою провину, щиро кається і просить про це пом’якшення.
В даному випадку провини нема - є сфальсифікований протокол. Людина провину не визнає, про пом’якшення не просить - тільки про закриття провадження. Якщо суддя вважає, що правду каже водій - він має так і зробити. Якщо вважає, що правда (=сила) за ДАІшниками - має залишити перше рішення в силі.

А він - ні нашим, ні вашим. Таке політичне рішення, бо ще невідомо, хто переможе.
Не допоможе суддям таке хитрування. Усіх під люстрацію. 

Олена БІЛОЗЕРСЬКА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини