MENU

МЗС Німеччини пригрозило Януковичу і Ко персональними санкціями

884 6

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр дослівно пригрозив персональними санкціями українській верхівці, якщо криза в Україні не буде найближчими днями вирішена політичним шляхом. Очікують звільнення затриманих і зміни Конституції («перерозподілу повноважень президента на користь уряду»). Цю заяву міністру було так важливо зробити сьогодні, що він включався, щойно прилетівши з Лондона, в підсумковий випуск громадського телеканалу ARD ПРЯМО зі злітної смуги аеропорта, власноруч тримаючи мікрофон.


PS. Переклад Lesya Yurchenko, підтверджую - все точно:


Ведучий: Пане Штайнмаєр, на вихідних Ви особисто зустрічалися з Віталієм Кличком... Він вимагає санкцій стосовно членів українського уряду й олігархів. Ви за чи проти?

Штайнмаєр: Я вважаю, що ми повинні стати на чітку позицію щодо українського керівництва. З боку німецького уряду ми це зробили,... з боку ЄС про це говорить високий представник з питань зовнішньої політики ЄС Ештон.. Санкції ми повинні зараз продемонструвати як загрозу. Ми повинні бути готові до відповідного моменту, якщо упродовж наступних днів не буде досягнуто прогресу в переговорах, якого ми очікуємо й вимагаємо. Я сподіваюся, що всі сторони в Україні знають, що ніщо не поліпшиться, якщо зараз відмовитися від роботи над політичним виходом із ситуації. 


Ведучий: Пане Штайнмаєр, ви заявили, що для німецької зовнішньої політики культура невтручання завершилася. Чи означає це стосовно України, що Ви втручаєтеся безпосередньо. 

Штайнмаєр: У повній версії було сказано, що я вважаю правильним, що ми й надалі загалом дотримуємося принципу військового невтручання. Але не варто розуміти це як позицію цілковитого невтручання. Україна – це той випадок, в якому ми повинні діяти, щоб допомогти задіяними на місці сторонам, знайти політичне рішення й не допустити більше застосування насильства. Ми цим займаємося, я цим займаюся. Сподіваюся, що зрештою – успішно.

Ivanna Kobernik


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини