MENU

Кубів: «Заява щодо ситуації на валютному ринку»

394 0

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника уряду Арбузов запевняє громадян України, що гривня знецінюється через політичну ситуацію та наш з вами громадянський майдан (#євромайдан). Каже чиновник, що «є певна напруженість, попри відсутність економічних підстав для цього»...

Насправді ж, влада відмовилась прийняти рекомендації МВФ та ЄС щодо проведення економічних реформ та структурної перебудови національної економіки, а обрала варіант створення корупційних схем: розрахунковий центр, санаційний банк, фінансові векселі, державні гарантії, банк розвитку і ін. 

Саме через це Україна має дуже серйозні проблеми:

ВВП протягом вже п‘яти кварталів падає.

Протягом останніх 2 років падають обсяги резервів НБУ: на сьогоднішній день вже близько 17,4 млрд дол. США, з яких ліквідними є лише 8-9 млрд дол. США.

Вісімнадцять місяців поспіль падає промисловість – 4,7%.

За результатами 2013 року по основних галузях економіки маємо падіння:

- будівництво – 14,5%

- введення житла – 3,4% 

- перевезення вантажів – 1,9% 

- перевезення пасажирів – 2,8%

- оптова торгівля – 2%

- експорт товарів – 9,2% 

- імпорт товарів – 8,9% 

- негативне сальдо зовнішньої торгівлі – 12,6 млрд дол.,

Агентство Fitch знизило прогноз по рейтингах України з «стабільного» на «негативний».

Рейтинг конкурентоспроможності економіки знизився на 11 позицій - з 73 (2012-2013 рр.) на 84 (2013-2014 рр.) місце серед 148 країн.

Україна посіла 144 місце з 177 за Індексом сприйняття корупції, який щорічно формованому фахівцями міжнародної організації Transparency International.

Безумовно, за такої економічної політики девальвація гривні була лише питанням часу.

Але наголошую, Нацбанк і сьогодні має достатньо важелів, щоб забезпечити стабільну роботу банківського сектору й не допустити значних коливань курсу гривні. Тож стрімке падіння курсу протягом останніх днів свідчить про те, що влада свідомо девальвує гривню, використовує напружений в країні момент для чергового зухвалого пограбування громадян. Під маскою «політичної напруженості» мільярди доларів США заробляють близькі до «сім’ї» конвертаційні центри. 

Я надіслав звернення до Януковича, Арбузова з вимогою припинити обкрадання людей! Голову НБУ Соркіна закликав терміново провести публічну прес-конференцію на якій дати відповіді на актуальні запитання та виконати негайно свої обов’язки – забезпечити стабільність гривні!

Степан КУБІВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини