MENU

Майдан будуть знищувати з середини

5059 6

Якби я був владою, я б знищував Майдан обережно і продумано.

Ясно, що грубою силою його знести не вийде - після кожного удару він тільки росте. Отже, залишається розкладати зсередини.
Зробити це простіше простого - по-перше, треба оголосити перемир'я, і тягти час. Людей мобілізує небезпека, але втомлює і дратує непевність.

По-друге, треба розгойдувати внутрішні протиріччя. Треба максимально розводити в сторони різні центри сили, які утворилися на Майдані, треба вбивати клин між лідерами, громадською масою та радикалами. Це зробити досить легко, бо люди, загалом, у будь-яких ситуаціях схильні приписувати заслуги собі, а всі провали звалювати на когось. Отже, змусити їх шукати винних зовсім не важко, треба тільки підказати, в якому напрямку шукати.

По-перше, для цього треба ввести у Майдан перевіреного агента (або краще кількох агентів), який свою діяльність буде направляти проти єдиного керівного центру. Агент буде загравати із народом, тішити його самолюбство, повторювати, що лідери - зрадники, що всі заслуги Майдану належать тільки простим людям, що без керівників ми б вже давно перемогли. Звичайно, агент не буде говорити, що треба розходитись по домівках, а не підставляти голову за чужі інтереси, - до цієї простої думки народ рано чи пізно дійде сам.

Оголивши Майдан, вимивши з нього безпартійну людську масу, треба починати відколювати радикалів від офіційних опозиціонерів. Це зробити, знову ж таки, не важко - міжнародна спільнота як вогню боїться радикалів, а офіційні опозиціонери нічого не можуть вдіяти проти міжнародної спільноти. До того ж радикали зневажають «кабінентних», тому рано чи пізно конфлікт між рядовими бійцями та опозиціонерами вибухне.

Аби технічно вивести з гри офіційну опозицію, владі треба піти їм на формальні поступки, щоб вони відійшли, хоч сяк-так не втративши обличчя.

Ну, а після цього єдиним супротивником влади залишаться лише люди, яких вже визнано «організованними злочинними угрупованнями». Без прикриття парламентських політиків, без масової підтримки народу це будуть лише невеликі банди, які свавільно захопили муніципальні приміщення. Їх обивателю не шкода, як було шкода студентів з євромайдану. Коли радикалів з усією жорстокістю зачистять, все закінчиться.

Дмитро РІЗНИЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини