MENU

У нас обмаль проукраїнського великого капітала, який готовий вкладати в національні ЗМІ

5863 1

Всі претензії до українських журналістів в тому, що вони не здатні розуміти виклики інформаційної війни з РФ та протистояти їм.

Звинувачення в тому, що в реакції на новини та в самому доборі значимих інформприводів йдуть в руслі російської медіаманіпуляції, пояснюються структурою українського медіаринку.

5 з 6 найвагоміших всеукраїнських телеканалів за охопленням аудиторії - власність адептів "опоблока". 1+1 тут єдиний виняток. З щоденних газет тільки нетиражні "День" і "Україна молода" намагаються конкурувати з повально "ватними" десятком газет проросійської спрямованості.

Тому проблема не в позиції журналістів, а в тому, що в країні обмаль проукраїнського великого капітала, який готовий вкадатися в національні ЗМІ.

Редакційну політику формують не журналісти, а власники і менеджмент, а журналісти під неї підлаштовуються. І внаслідок такої багаторічної мімікрії на провідних каналах повально залишилися працювати люди-флюгери, що не мають ні власної позиції, ні професійної гідності. А те, що яскравий представник ідеології домінації російськомовних і проросійських ЗМІ зараз є головою АП тільки підкреслює маштаби проблеми.

Ольга ЛЕНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини