MENU

До «обвала» гривны осталось не более шести дней

5746 1

До «обвала» гривны и постепенного исчезновения (или существенного подорожания импортных товаров) осталось не более пяти - шести дней.

И вот доказательство: 

«Правлінням Національного банку України прийнято 06.02.2014 постанову № 49 »Про заходи щодо діяльності банків та проведення валютних операцій" (далі – Постанова № 49), яка має тимчасовий і виключно упереджувальний характер та спрямована на захист інтересів вкладників та інших кредиторів банків. Вона сприятиме стабільності банківської системи країни, забезпеченню своєчасності банківських розрахунків, у тому числі за зовнішньоекономічними контрактами та пов’язаною з ними господарською діяльністю.

Постанова № 49 передбачає, зокрема: розширення можливостей підтримки ліквідності банків з боку Національного банку України; встановлення нульової ставки резервування коштів за короткостроковими зовнішніми кредитами; певні обмеження на виконання доручень банківських клієнтів у межах залишків коштів на їх поточних рахунках на початок операційного дня; тимчасові обмеження на купівлю іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України за окремими операціями; певні обмеження на строки купівлі уповноваженими банками іноземної валюти за дорученням юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців тощо."

Почему именно ПЯТЬ дней осталось, спросите Вы ? Это следует из такого пункта этого постановления :

« зобов'язати уповноважені банки для здійснення купівлі іноземної валюти за дорученням юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців попередньо зараховувати кошти в гривнях на окремий аналітичний рахунок балансового рахунку 2900 »Кредиторська заборгованість за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти, банківських та дорогоцінних металів для клієнтів банку«. Із цього рахунку кошти можуть бути перераховані для купівлі іноземної валюти не раніше ШОСТОГО операційного дня після дня зарахування гривень на цей рахунок.»

Вот на ШЕСТОЙ день и начнется этот ОБВАЛ... Прогнозировать какой будет курс гривны - дело неблагодарное. Это зависит от многих причин (начнется ли паника по снятию депозитов, будет ли «охота за долларами под обменниками» и скупка импортных товаров длительного пользования, от монетарной политики НБУ, в частности объемов рефинансирования банков и нормативов обязательного резервирования). Но все эти меры Нацбанка могут только немного отсрочить неизбежное:

- обвал курса гривны

- банковский кризис

- начало витка гиперинфляции

- стремительный уход экономики Украины (и всей страны) на «дно».

А вот дальше будет интереснее - сможет ли Украина оттолкнувшись от дна начать бурное развитие. Если нынешняя революция привнесет искру пассионарности в украинский народ, то страна (надеюсь, с новыми лидерами) сможет совершить стремительный рывок во всех сферах. Так часто бывало в истории.

Я верю в свою страну и в свой народ!

Владимир ГАЛДЕЦКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини