MENU

Четверта частина комунальних бюветів Києва не працює

129 0

Із 187 міських бюветів, що з 2011 року, перебувають під юрисдикцією СВКП «Київводфонд», 16 було виключено з причин невідповідності якості води до нормативних вимог, 39 взагалі не працюють.

 

Навіщо було безглуздо бурити за кошти киян 16 свердловин та врешті з’ясувати, що вода в них не придатна для вживання.

 

Серед основних причин не функціонування бюветів називають їх виключення від промислових свердловин ПАК «АК «Київводоканал» у зв’язку зі зміною схеми водопостачання міста та відсутністю у власників відомчих свердловин (до яких підключені бювети) спеціальних дозволів користування надрами. Крім того, 7 бюветів побудованих в минулі роки, взагалі не зараховані до комунальної власності та приречені на забуття через відсутність проектно-кошторисної документації.

 

Поки нещодавно приватизоване стратегічне підприємство «Київводоканал» з’ясовує стосунки із КП столиці, хто відповідає за роботу бюветів, кияни змушені або пити небезпечну хлоровану воду з-під крану або купувати бутильовану воду сумнівної чистоти в столичних маркетах, або замовляти за кругленьку суму питну воду із доставкою додому.

Звернувся до КМДА з вимогою терміново вирішити відповідне питання, оскільки жителі Києва продовжують скаржитися на відсутність необхідної кількості бюветів в місті.

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини