MENU

Як на різних мовах пояснити, що Гепа наперсточник?

817 0

Давно помічаю проблему. Одна з причин, чому західні люди так катастрофічно не розуміють ступень аморальності українських можновладців полягає у тому, що практично ніхто з тих, хто з іноземцями спілкується не може донести їм це правильною мовою.

Ну як пояснити, що Гепа - наперсточник? Хто з вас знає, як іноземними мовами ця гра називається та її головний презентер?

Але рішення лежить на поверхні! Проста і банальна Вікіпедія має відповідну статтю кількома мовами. Починати можна з української:
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B0_%D0%B2_%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%82%D0%BA%D0%B8

Англійська дає нам такі відомості, що гра називається shell game, її презентер - shell man, thimblerigger (thimble- буквально і є наперсток) або просто operator. З англійської ще дізнаємося, що члени групи підтримки, що створює масовість, імітує виграші, виштовхує ошуканих, називається shill.

Іспанською відповідно trile і trilero.

Німецькою:  Hütchenspiel і Hütchenspieler
Там є наступними мовами:

Ясно, що можна легко наразитися на самоізольовану від світу кімнатну тваринку типу наших ховрашків та інших пацифістів-гуманістів, які ніколи, нічого, ніде брудного у житті не бачили, не чули і не збираються, проте всіх лізуть засуджувати за жорстокість та брутальність, але тоді можна їх брати і тицяти їхнім благополучьним (тм) гуманістично-філантропічним хлібальцем просто у Вікіпедію, де є дані і про цю гру у популярній культурі, і про законодавчі заборони в окремих юрисдикціях і перелік великих туристичних міст, де вона практикується.

Зовсім вже невиправно ботаністих можна спрямувати до полотна Ієроніма Босха, де він зобразив архаїчний варіант цього ошуканства, коли лбди відволікалися на рух кульки між горнятками, а крадій обробляв тим часом їх кармани:
https://en.wikipedia.org/wiki/File:Conjurer_Bosch.jpg

Отже, шановні революціонери, вдосконалюйте свої мовні навички.

kerbasi


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини