MENU

Черкащина настільки кишить бандитами, що суддям не вистачає кабінетів для проведення засідань

711 0

Як повідомив народний депутат Микола Томенко, в Черкаському СІЗО на сьогодні утримуються під вартою 16 осіб, затриманих 23-24 січня під час акцій протесту біля Черкаської ОДА. Сьогодні справи 11-ох із них розглядаються в Апеляційному суді Черкаської області. Це справи щодо Ільященка Олександра, Бубнова Олексія, Калинчука-Марченка Юрія, Малюка Андрія, Коргута Ярослава, Тучкова Максима, Якименка Павла, Чорнобильського Владислава, Добринінського Миколи, Корсуна Сергія та Пухного Руслана.

Враховуючи те, що Микола Томенко подав клопотання про взяття 9 осіб на поруки (зміна запобіжного заходу), він особисто присутній під час судового засідання. Також у залі присутні депутат Черкаської облради Володимир Гресь, депутати міської ради від «Батьківщини» та юристи «Батьківщини» і «УДАРу».

«Після розгляду двох справ щодо затриманих, можна зробити висновок, що влада розглядає затриманих як заручників, а в суді озвучують рішення, прийняті, очевидно, на «нарадах» у Голови Черкаської ОДА С. Тулуба, загальна установка яких – максимально затягувати розгляд судових справ і залишати затриманих людей під вартою», – зазначив народний депутат Микола Томенко, коментуючи результати засідань.

Так, в першому випадку за 18 днів утримання підозрюваного під вартою слідчий досі «не встиг» передати матеріали провадження до суду і через це було ухвалене очевидне політичне рішення – перенести розгляд ще на 9 днів – на 19 лютого. Аргументація цього виглядає як мінімум дивно – судді пояснюють це тим, що немає вільного приміщення, де можна раніше провести розгляд справи.

«Такий аргумент виглядає, як мінімум, двозначно, оскільки це означає, що черкаська влада вже докерувалася до того, що в області така велика кількість бандитів, що немає навіть кабінетів, де проводити судові засідання. Скоріше за все, пояснення зовсім інше. Адже, як повідомляють ЗМІ, черкаський губернатор проводить «наради» з працівниками прокуратури вже не лише у своєму кабінеті, а навіть у ресторанах», – зауважив М. Томенко.

Під час розгляду другої справи щодо зміни запобіжного заходу (замість утримання під вартою – на взяття на поруки або домашній арешт), зачитуючи нібито «свідчення» затриманого, навіть судді, незважаючи на сумну ситуацію, не могли стримати посмішок через нереалістичність та надуманість свідчень. «Повірити, що такі свідчення може добровільно дати людина – це просто фантастика. Тому очевидно, що ці свідчення просто «вибивалися», а тепер суди свідомо, за «порадами» влади затягують на невизначений час розгляд цих справ», – зазначив Микола Томенко.

Він повідомив, що враховуючи те, що, зокрема, на Черкащині міліція та правоохоронні органи в союзі з Головою ОДА всіляко затягують розгляд судових справ, народні депутати України та депутати місцевих рад від опозиційних партій будуть приділяти особливу увагу розгляду цих справ, а тому будуть присутні на усіх судових засіданнях з тим, щоб згодом повернутися до теми відповідальності та переглянути, наскільки законно діяли представники міліції, прокуратури та судів під час розгляду подібних справ.

Микола ТОМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини