MENU

Чому Янукович все ще має доволі високий рейтинг?

941 0

Виборці поважають його за здоровий гедонізм. Хлопець вміє насолоджуватися життям.

Він все ще має 30% ретингу бо є втіленням світлої мрії пересічного українця: дачка під Києвом, за яку не соромно перед сусідами, посада начальника, яка не переобтяжує, і щодня по телевізору спостерігати, як суддя мучить тих, хто тобі капостив.

Нашого президента ви нерідко звинувачуєте в авторитаризмі, кажете, що він будує диктатуру. Це не зовсім так. Екзистенція Януковича – це начальник-самодур, а не висунута в ніщо ніцшеанська надлюдина по той бік добра і зла. Потенційний тиран лікується у харківській лікарні, а той, хто ховається у Межигір‘ї не тиран, а барин.

Якби він справді мав вдачу диктатора, його рейтинг сягав би 60%. 

Диктатор насолоджується диктатурою, а Янукович насолоджується розкошами. Тиран-гедоніст є рідкістю. Тиранія – це самовідмова, це тиранія над собою.


Імператор полюбляв ампір, але в походах спав на солдатському ліжку. Гітлер був аскетом, схимником рейхсканцелярії одруженим на німецькій нації. Обстановка кабінету Сталіна, за висловом британського дипломата, нагадувала вокзальну залу очікування для пасажирів другого класу.


Петро Перший свою катівню любив більше за тронну залу, а заляпаному кров‘ю фартуху надавав перевагу перед шитим золотом мундиром.

Якби Янукович був тираном, йому навіть не обов‘язково було б ув‘язнювати Юлю, вона сама орендувала б для себе в‘язницю. Бо тиранія є розгортанням тирана, подібно до того, як світ є розгортанням Бога (за твердженням Миколи Кузанського, який це бачив).

Мусульмани закликають не «приписувати Аллахові співтоваришів». Янукович – не для всіх Всевишній, але перебуває достатньо високо, тому його теж не варто наділяти якостями, яких у нього нема і товаришами (лише подільниками).

Він – не тиран і не диктатор. Тому все це свято життя незабаром завершиться. Він сам його і завершить. Поміняє владу на гарантії.

Дмитро КОРЧИНСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини