MENU

Режим готує вбивства активістів

1848 2

Сьогодні, 14 лютого, в багатьох ЗМІ з’явилася інформація про підготовку замаху на життя провідника Соціал-Національної Асамблеї (організації-співзасновника “Правого Сектору”) та Патріоту України Андрія Білецького, який наразі протиправно утримується у 12-й колонії.

Як раніше вже писав ІНФОРМАТОР, про це СНА повідомив працівник 12-ї колонії.

Сьогодні “Патріот України” і “СНА” – найбільш переслідувані організації в Україні. Вже кілька років в ув’язненні перебуває майже вся верхівка організації включно з її провідником Андрієм Білецьким.

Наразі закінчуєтся судове слідство у справі Білецького та інших активістів організації: Віталія Княжеського та Ігоря Михайленка.

Варто нагадати: у 2011 році на офіс СНА в Харкові було вчинено напад. Нападник був озброєний пістолетом, переробленим з травматичного на вогнепальний, він вистрелив кілька разів у бік Княжеського та Михайленка (поранивши одного в шию, а другого – в груди).

Активістам далося його знешкодити.

Спершу нападник (якого активісти організації вважають позаштатним співробітником органів внутрішніх справ) таки був обвинувачуваним у даній справі, проте наступного ж дня після її порушення йому повернули перероблений пістолет (при тому що сам факт переробки травматичної зброї на вогнепальну – є кримінально караним правопорушенням), а згодом, жертв нападу – Княжеського та Михайленка (через місяць, який вони пролежали у лікарні з тяжкими вогнепальними пораненнями) – перетворили на злочинців.

Варто зазначити, що пістолет, з яким вчинявся напад на офіс СНА – жодним чином не фігурує у справі та не був вилучений як доказ. одейкують, що нападник продовжує ходити на волі з ним на озброєнні.

Михайленку та Княжеському інкримінують розбій та замах на вбивство. А їх лідеру, Андрію Білецькому, якого не було в офісі організації на момент вчинення нападу – інкримінують замовлення цього “замаху”.

Сьогодні прокуратура вимагає для Білецького пожиттєвого ув’язнення.

За кілька днів до арешту на нього самого було вчинено замах. Невідомі стріляли в нього з вогнепальної зброї, поранивши в руку та щелепу.

Проте на цьому біди підсудних не закінчуються.

Нещодавно, після триразового перекидання з камери у камеру, тижневого перебування у карцері СІЗО – Андрія Білецького протиправно (до вироку суду) і, що примітно – таємно відправили до 12-ї колонії.

Дана колонія вже давно відома знущаннями і тортурами. Адже саме під час перебування у 12-й колонії, не витримавши катувань, намагався вчинити самогубство один з найвідоміших політв’язнів України – 22-річний Сергій Павліченко.

Джерело СНА в Харківській колонії повідомило, що “вбивство Андрія Білецького мають скоїти інші ув’язнені під виглядом побутового конфлікту. Проте, якщо це їм не вдасться, то 17-го лютого вбивство скоять конвоїри під виглядом припинення спроби до втечі”.

На дану інформацію вже відреагував Комітет визволення політв`язнів та закликав правозахисників, народних депутатів, представників преси об`єднати зусилля по висвітленню ситуації і контролю за даною справою.

Керівник прес-служби Комітету Визволення політв’язнів Тетяна Близнюк повідомила ІНФОРМАТОРу, що “Комітет вже кілька років поспіль підтримує незаконно ув’язнених харківських патріотів”.

“Ми постійно підтримуємо зв’язок з родиною Андрія Білецького. Зараз близькі Андрія в розпачі. Таке враження, що з початком Майдану становище “патріотівців” тільки погіршилося.

Сьогодні, коли влада намагається приспати народне обурення “амністіями” або звільненнями від арештів громадських активістів та учасників протестів, ми, Комітет визволення політв’язнів, бачимо іншу картину того, що відбувається.

Насправді за час революції не було звільнрено жодного політв’язня чи в’язня сумління з нашого списку. Тобто зі списку тих, ким опікується Комітет визволення політв’язнів. Натомість сам список збільшився.

Якщо справа трьох членів СНА Київщини або “Васильківських псевдотерористів” на слуху, оскільки розглядалася в столиці, то справа харківських патріотів не менш драматична і не менш брутально сфабрикована владою.

Наразі Андрій Білецький є хоч і не широко відомим загалу, але беззаперечним авторитетом в революційних колах.

Цього не може не знати влада і, очевидно, всі ці утиски, яких Андрій наразі зазнає в неволі говорять лише про те, що справа Білецького шита білими нитками, розвалюється і уникнути протестів під час завершальних судів можна лише фізично ліквідувавши його.

КВП вже виступив з протестною заявою з приводу переведення ще не засудженого лідера СНА до однієї з найгірших колоній країни. Але ми свідомі того, що протестними заявами бандитський режим не переможеш, а його заручників не звільниш.

Думаю, що дехто при владі неадекватно оцінює і дещо легковажить руйнівною силою вогню, який може ось-ось повіяти з Холодного Яру”.

Ганна СІНЬКОВА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини