MENU

«Те, що відбулося - це результат глухоти персонально президента і Партії регіонів», - Яценюк

621 0

 

«Те, що зараз відбувається – це наслідок небажання президента і сьогоднішньої влади слухати свій народ» , - сказав голова Політради «Батьківщини» Арсеній Яценюк парламентським журналістам у вівторок, 18 лютого.

 

«Три місяці продовжується не протистояння, а глухота персонально президента і Партії регіонів по відношенню до мільйонів українців, які просять тільки одне – відновіть справедливість», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що опозиція запропонувала «чіткий конкретний пакет»: «Реєструємо постанову (про відновлення Конституції 2004 року. – ред.), включаємо до порядку денного, відновлюємо конституційний лад. Текст постанови ми продемонстрували. Повертаємось до Конституції 2004 року, починаємо негайні політичні переговори про формування уряду народної довіри».

«Думаю, якби постанова була винесена в зал, то вона могла б отримати підтримку більшості парламенту. Тому що люди розуміють, що Конституція дійсно була вкрадена, і треба шукати вихід із ситуації», - наголосив він.

«Цей вихід із ситуації був чітко прописаний, але ні президент, ні регіонали не хочуть не те що йти на поступки, а виконувати закон», - сказав Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що в Раді заблоковано голосування про відновлення Конституції 2004 року «тільки тому, що Янукович не дав вказівку провести повну процедуру голосування і нарешті розпочати реальний діалог в країні».

Він наголосів, що представники провладних сил перебувають «на постійному контакті з Януковичем з приводу того, будуть вони ставити на голосування і реєструвати постанову, чи ні»: «Якщо буде прийнято рішення президентом, то парламент може проголосувати буквально за декілька годин цей проект постанови. І ми можемо почати виходити з найскладнішої кризи в українській історії, яка створена виключно владою».

«Коли з людей знущаються, людей не чують, люди висловили свою реакцію. Політична криза повинна була бути вирішена в стінах парламенту, і шанс на вирішення цієї кризи залишається, якщо президент дасть вказівку своїй фракції повернутись до стін парламенту, зареєструвати постанову і почати розгляд цього акту», - сказав Арсеній Яценюк.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини