MENU

У Львові виникла міліція у первинному розумінні цього слова

1089 0

Ця ніч була, певно, найбезпечнішою в історії Львова. Не знаю статистики, але припускаю, що рівень злочинності прямував до нуля. Потенційні правопорушники або ховалися, або самі патрулювали місто, захищаючи його від погромників

Моя давня здогадка, що без ментів в Україні стає спокійніше, цілком справдилася. На патрулювання мобілізувалися сотні машин і тисячі людей. Жорстке табу на балаклави, прискіплива увага до нічних крамниць, де гіпотетично можуть продавати алкоголь, постійні взаємні перевірки, пароль «слава Україні – героям слава». По рації весь час можна було почути речі на зразок «чорну мазду без номерів не чіпайте, це свої».

Чорний сміттєвий пакет біля припаркованого на Пекарській позашляховика троє мужиків розміновували на повному серйозі: «хлопці, а ну всі відійдіть! Відійдіть, я кому сказав!». Розколупавши й побачивши вміст пакета, сапер зітхнув.

На всіх виїздах зі Львова влаштували блок-пости, де перевіряють кожну машину. Кажуть, біля одного навіть про всяк випадок запалили шини

Не зрозумілим для мене залишився вибух у беркутівській частині. Є різна інформація, підійти туди ближче було нереально - купа машин і людей. Сподіваюся, це вдасться розслідувати. Беркутівці, які лишаються у Львові, типу оголосили, що вони з народом. Віри їм нема.

Окрема подяка панікерам, які поширюють недостовірну інформацію. Цілу ніч патрулі гасали містом, перевіряючи брехні про тітушок. «Львівська хвиля» (її тепер можна називати просто «радіо», бо нічого іншого Львів уже, здається, не слухає) весь час передавала спростування. Біля російського консульства, «Євроготелю» та інших місць, про які поширювалась деза, юрмились самооборонці, яких інші приймали за тітушок і, відповідно, сіяли паніку далі.

Користуючись нагодою, ще раз звертаюсь до всіх, хто поширює інформацію: повідомляючи про небезпеку, якої ви не бачили на власні очі, в 99,9% випадків ви поширюєте дезінформацію та робите шкоду. Навіть якщо робите це з закликом перевірити – ви змушуєте людей марнувати час і сили. Будь ласка, не робіть цього. Взагалі. Просто не пишіть.

А загалом мене це все потішило. Власне, у Львові виникла міліція в первинному, не спаплюженому сенсі цього слова. З координацією поки що так собі, мобілізація явно надмірна (думаю, не мені одному в голову весь час лізла думка «ех, їх би до Києва…»), але з часом воно устаканиться, й ми матимемо нормальний механізм забезпечення спокою в місті. На основі якого, взявши до лав чеснішу частину колишніх силовиків, можна творити справжній правоохоронний орган.

P.S. Біля Південного, який, попри вчорашній вихід Писарчука із Партії регіонів, досі в режимі облоги, зустріли патруль із бійцівською таксою на ім’я Тітушка. Думаю, це була єдина тітушка у Львові цієї ночі

Otar Dovzhenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини