MENU

Працівникам адміністрації Януковича ще можуть вирішити: «Кому служу?»

2221 2

На початку 2010 року Янукович створив Адміністрацію Президента з метою об'єднання усіх конструктивних сил в суспільстві, ефективного здійснення своїх повноважень, а також для скорочення бюджетних видатків. В тому ж році Янукович узурпував владу.

За чотири роки існування адміністрація перетворилася на напівмістичний орган влади без якого ні на регіональному, ні на центральному рівнях не приймалось жодне політичне рішення. Глава адміністрації президента став другою персоною в державі. А в деяких історіях – першою.

Сьогодні АПУ очолює Андрій Клюєв. ЗМІ та політичні експерти відносять Клюєва до так званої групи «яструбів». Про авторитет Клюєва ходять легенди.

Однак, якщо припідняти завісу інсайдів, чуток та легенд, адміністрація так і залишилась допоміжним органом, який фінансується з гаманця платників податків. А глава адміністрації – звичайнісінький чиновник.

Для прикладу, колись всемогутнього Сергія Льовочкіна нарівні з підлеглими відмічали в Табелі обліку використання робочого часу працівником.

 

 

До складу адміністрації входять ряд поважних державних службовців високого рангу. Всі вони відповідають за систему координат, в якій діє президент. За юридичний напрямок відповідає Андрій Портнов, за суспільно-політичні питання Олександр Шаталов, за комунікацію Олександр Цупро, за безпеку та оборону Сергій Литвиненко, за діяльність правоохоронних органів Олександр Попович, за реформування правоохоронних органівАндрій Пойда і т.д. Проте узурпація влади, тривалий терор спецпризначенців та кров беззбройних громадян ставлять під сумнів результати діяльності таких службовців перед державою. Складно назвати ефективною діяльність керівника Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Марини Ставнійчук.

Річ у тім, що відповідно до закону «Про державну службу» ця ж таки служба ґрунтується на принципах служіння народу, демократизму, законності, гуманізму, пріоритету прав людини і громадянина і т.д.

Нещодавно екс-Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко відмовився представляти інтереси Януковича. Це спричинило фурор в ЗМІ. Будь-яке звільнення під час протистояння народу проти тирана може стати ключовим в прийнятті рішень останнім.

Під час активної боротьби на сусідніх вулицях, адміністрація президента продовжувала організовувати робочу діяльність Януковича. Не виключено, що співробітники адміністрації виконували усні доручення керівництва, які впливали на долі та життя сотень громадян. Однак, ще не пізно державним службовцям запитати у себе, «КОМУ служу?»

 

 

По інформації з сайту АПУ.

Гліб Канєвський


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини