MENU

Найбільша крадіжка Януковича. ФОТО

11615 7

Як виявляється, Віктор Янукович крав не тільки гроші та майно українських громадян.

Він крав історію українського народу.

Сьогодні вночі бійці Самооборони, Правого Сектору та активісти Автомайдану показали мені сховище цінних книг в резиденції Межигір'я.

Скажу відверто, після «Хонки», мене важко чимось здивувати. Але побачене просто шокувало. Янукович примудрився викрасти пам'ятки української писемності. І кинув древню бібліотеку, рятуючись від гніву людей.

Зокрема, серед багатьох древніх книг – «Апостол» Івана Федорова.

Це перша українська книга.

З неї почалося українське друкарство.

Вкрасти «Апостол» – все одно, що вкрасти Софійський собор.

Те, що переді мною оригінал, підтверджувалося науковою довідкою Музею книги і друкарства України, підписаною заступником директора Л.Хаухою.

Питання, чому ця писемна пам'ятка світового значення перебуває в Межигір'ї, а не в Музеї – неактуальне для України часів Януковича.

Можливо, таким чином Януковичу намагався прислужитися відомий книжковий крадій – екс-міністр освіти Дмитро Табачник.

Також, серед пам'яток українського друкарства в Межигір'ї лежать «Мінея общая» І.Гізеля 1680-го року, «Апостол» М.Сльозки 1654-го року, Євангеліє 1704-го року, та інші безцінні скарби української писемності.

Всі з відповідними науковими висновками про оригінал.

Очевидно, що ці книги мали знаходитися в сховищах державних музеїв і були просто викрадені звідти на втіху знахабнілому диктатору.

«На сьогодні київські стародруки є рідкістю, вони пережили війни, цензурні утиски, стихійні лиха. Великі пожежі 1772-го та 1849-го років, що знищили Лаврську бібліотеку» – йдеться в одному з експертних висновків.

Відтепер до цього переліку катастроф додасться і «крадіжка екс-президентом Януковичем», яку, на щастя, ці старовинні книги теж пережили.

Дмитро ГНАП


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини