MENU

Если бы не люди и СМИ, меня посадили бы пожизненно - Виталий Запорожец

1234 2


Не забуваємо пронародного героя Віталія Запорожця,засудженого до 14 років позбавленняволі, який сидить зараз у ЧернігівськомуСІЗО №31. 19 вересня у нього має бутиапеляція. Кілька днів тому відВіталія надійшла інформація.

Запорожецьпродовжує боротися з несправедливістю,скаржиться куди тільки можна, алеправоохоронна система, як може, перешкоджаєнадсиланню цих скарг. Він звертаєтьсядо Апеляційного суду Київщини, Верховногосуду України, Вищої Ради юстиції, Вищоїкваліфікаційної комісії суддів,Адміністрації президента України, доСБУ, навіть до відділу ООН з нагляду заМВС, прокуратурою і судом тощо з вимогоюпорушити кримінальну справу проти суддіТ.Л.Міхієнкової та заступника броварськогоміжрайонного прокурора О.В.Бургели -через те, що вони не порушили кримінальнусправу за фактом зламаного йому Симоненкомплеча, що підтверджувалося висновкамимедекспертизи (№ експертного висновку115 від 16.10.2011 р., експерт Покладій О.В.Броварської СМЕ) та численними показамисвідків. Це, щоб не бути голослівними,Василенко Олена Михайлівна (том справи6, с. 180), Зикий Олег Олегович (т.6, с.207-209),Кіча Роман Володимирович (т. 6, с.154-156),Кучерук О.І. (т.6, с.324-325), Підгайна РусланаЛеонідівна (т.6, с.182), Пархоменко Олександр(т.6, с.225) та інші.

Віталій сходу моженазвати статті Конституції України,які порушили суддя Міхієнкова і слідчийБургела: ст.21, 28, 40, ч.5 ст.55, ч.3 ст.63, 68, атакож численні статті Законів України"Про прокуратуру", "Про зверненнягромадян" і Кримінально-Процесуальногокодексу України.

Ще до того, як щодоЗапорожця був винесений вирок Броварськимміськрайонним судом, він скаржився наслідчих - на те, що його били, що змусилизі струсом головного мозку даватипокази. Свідок побиття - Марія ПетрівнаУдовенко - старенька бабуся, яка сховалаВіталія і якій міліція погрожувалазброєю. Але експерт Покладій, яка робилависновки щодо наявності у Запорожцятілесних ушкоджень, написала, що висновкизроблені "згідно наявної документації".Ця документація каже лише про однеушкодження - зламане плече. Хоча післяарешту Запорожця в одних трусах привезлидо Броварської лікарні, і вся лікарнязбіглася подивитися на нього - всьогосинього і побитого. Три лікарі -нейрохірург, невропатолог і терапевт- сказали: "По моєму питанню неманічого". Міліція у змові з лікарямиприховала злочин, вважає Запорожець.

ЕкспертПокладій О.В. була присутня на відтворенніі бачила його фізичний і психологічнийстан, але нічого не зазначила у своємувисновку. "Ця Покладій, ОленаВолодимирівна, здається - дружинаПокладія Андрія Олександровича, якийбув другом покійного Симоненка. Вонивсі одна банда, один одного покривають.Якби не люди і не засоби масовоїінформації, отримав би я давно пожиттєве",- каже Запорожець.

Із надсиланнямскарг і отриманням на них відповіді уЗапорожця проблеми. Відповідно до статті13 Закону України "Про попереднєув’язнення", листи і скарги людини,вирок щодо якої ще не набув законноїсили, надсилаються адміністрацією СІЗОособі або органу, у провадженні якихзнаходиться справа. Тобто, якщо триваєслідство, то слідчому, якщо суд - судді.І вони мають дати дозвіл на надсиланняцього листа чи скарги адресату. Хочастаття 40 Конституції України каже,що "Усі мають право направлятиіндивідуальні чи колективні письмовізвернення або особисто звертатися доорганів державної влади, органівмісцевого самоврядування та посадовихі службових осіб цих органів, щозобов'язані розглянути звернення і датиобґрунтовану відповідь у встановленийзаконом строк". Так само про цеговорить Закон "Про зверненнягромадян". 

З 3 серпня ВіталійЗапорожець рахується за Апеляційнимсудом Київської області. Але по 14 серпнявключно всі його скарги спецчастинаСІЗО відправляла за санкцією доБроварського міськрайонного суду.Тобто, він скаржиться на суддю Міхієнкову- а ці скарги прибувають їй же. Зрозуміло,що в такому разі вона навряд чи дастьїм подальший хід. 

Оскількивідповідей Віталію прибуває дуже мало,він не певний навіть, що працівникиСІЗО, зробивши відмітку у журналівихідної кореспонденції, за ворітьмиСІЗО не викидають його скарги донайближчої урни для сміття.

Ще однапроблема - Запорожець пише скарги наім’я голови СБУ, а їх переадресовуютьна начальника управління СБУ Київськоїобласті, якого Віталій підозрює в участів загальних корупційних схемахправоохоронної системи Київщини. Алевін не здається. "Буду боротися, будуписати скарги, - каже Віталій Запорожець.- Тому що в мене вже просто немає сил. Ащо вони мені зроблять? Далі тюрми всеодно не посадять".

Нагадаю,що апеляційний суд Київської областімає розглянути справу Запорожця 19вересня о 9:30. Але Віталій не певен,що засідання відбудеться саме тоді,коли заплановано. "Мабуть, зновубудуть тягнути і переносити, щоб зібралосяменше людей".


Тримаємо цю справу наконтролі.

 

Елена Белозерская bilozerska


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини