MENU

Прокуратура запугивает защитниц Виталия Запорожца. АУДИО

461 0

  

 

  

Сьогодні,10 січня 2013 року, в Бориспільськомуміськрайонному суді Київської областівідбулося судове засідання по справігромадських активісток Ганни Сінькової,Ярослави Пугачової та ТетяниБлизнюк,повідомляють активісти ЧорногоКомітету.

Нагадуємо, підсуднимінкримінують грубе порушення громадськогопорядку з мотивів явної неповаги досуспільства, що супроводжувалосьособливою зухвалістю, вчинене групоюосіб за ознаками злочину, передбаченогост. 296 ч. 2 КК України.

Насправді їхсудять за громадський протест, якийстихійно відбувся під час суду наднародним героєм Віталієм Запорожцем30 травня 2012 року. Тоді, під час вирішальногосудового засідання по справі Віталія,суддя Броварського міськрайонного судуТамара Міхієнкова, яка проводила судовеслідство вкрай упереджено, відмовилапредставникам ЗМІ в аудіо- та відеофіксаціїсудового засідання, а також відмовиласьзаслухати свідків захисту. Це викликалогромадське обурення в залі суду та замежами приміщення суду.

Сьогодні,під час чергового судового засідання,скориставшись відсутністю адвокатіву підсудних, прокурор Іван Єфімоврозпочав відвертий та брутальний тискна підсудних.

Звернувшисьдо Тетяни Близнюк, він запитав, чомувона відмовилась від дачі показів усуді? Це вкрай здивувало підсудну,оскільки на попередніх слуханнях жоднимчином не йшлося ні про яку відмову. Відпочатку було погоджено з адвокатом,прокурором та іншими учасниками судовогопроцесу, що судове слідство будепроводитись в наступному режимі: спочаткузаслухають свідків, потім обвинувачуванихі т.д. Тому питання про якусь нібитовідмову від дачі показів виглядало,щонайменш, дивним. Далі прокурор заявив,що він вперше бачить «жінку-хуліганку».На заперечення Тетяни Близнюк щодотаких його визначень, адже людинавважається невинною, поки її провинуне встановить суд, почав казати, що йомудивно, чому все ж таки підсудні не хочутьзмінити хід судового слідства. Почавговорити про збереження державнихкоштів, які виділяються на суд. Даліпрокурора підтримав суддя і почалосьщось на кшталт перехресного допиту зметою заплутати обвинувачуваних.

Змінившитактику, прокурор почав наголошуватина тому, що для нього є дивним небажанняпідсудних змінити хід судового слідства,і надалі, після допиту свідків, показипідсудних будуть для нього мати зовсіміншу цінність.

Тетяна Близнюкзапитала прокурора, чи означають йогослова, що прокурор погрожує, що буде доних дещо упередженим, якщо вони непристануть на його пропозиції.

Слововзяла Ганна Сінькова, яка заявила, щооскільки наразі у неї нема адвоката іна даному етапі судового слідствапідсудні погоджуються захищати себесамостійно, вона вважає, що неприпустимотиснути на підсудних з вимогою змінитизапланований хід судового розгляду.

ЯрославаПугачова звернулася до прокурора знаступними словами: «Пане прокуроре, яповажаю Ваше прагнення зекономитидержавні кошти і власний час на розглядданої справи, але Ви мали би теж поважатимоє право захищати себе, оскільки йдетьсяпро кілька років мого життя».

Отже,підсудні заявили, що, погодившись нарозгляд справи на даному етапі безприсутності їхніх адвокатів, не булиготові до того, що суддя і прокурорзабажають змінити процедуру судовогослідства. Тому підсудні хочуть, щоб всеж таки спочатку заслухали свідків, апотім заслухали підсудних у присутностіїхніх адвокатів.

Суддя роздратованозауважив, що не розуміє такої позиції,коли то у підсудних будуть адвокати, тоїх не буде.

Після цього суддявиніс рішення призначити наступнісудові засідання на 7-е і 8-е лютого 2013року. Суддя оголосив, що це будуть виїзднісудові засідання, які проходитимуть вБроварському міськрайонному суді зметою допитати одразу усіх свідків. 

Слідзауважити, що більшість свідків посправі є працівниками Броварськогорайонного УМВС, тож для зручності свідківобвинувачення наступних два засіданняпризначили проводити у Броварах.

ТетянаБлизнюк, Ганна Сінькова та ЯрославаПугачова вважають, що, скориставшисьтимчасовою відсутністю їхніх адвокатів,суддя та прокурор вдались до залякуваньі тиску на підсудних, що є неприпустимим.

 


Олена БІЛОЗЕРСЬКА  bilozerska


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини